Zakucavanje Tajrika Džonsa (©MN Press)
Zakucavanje Tajrika Džonsa (©MN Press)

Sajam evroligaškog kvaliteta: Zahuktali Partizan Mozzart Bet čeka novajliju iz Pariza

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 10:27

Crno-beli od 21 čas igraju poslednji pripremni meč u Beogradu. Sledi još turnir u Atini i zatim premijera protiv Borca Mozzart

Hala 3 Beogradskog sajma napravila je u petak uveče odgovarajući štimung za košarkaše Partizan Mozzart Beta, da se na pravi način predstave srpskoj javnosti i uhvate zalet pred start nove sezone.

Ubedljivo izdanje i pobeda nad Aekom pred punim tribinama dali su samo dodatni elan svima u crno-belom, da se začuju dobro poznati stihovi i da zaiskri varnica nove hemije na relaciji ekipa-navijači. Posle Aeka, Partizan Mozzart Bet spremio je novo izlaganje timskog kvaliteta na Sajmu i to u prvom evroligaškom testu protiv Pariza (TV Arenasport, 21.00).

Izabrane vesti

Crno-beli su pred svojim auditorijumom pokazali iskorak u odnosu na sve viđeno tokom turnira na Siciliji, a meč sa novajlijom u elitnim košarkaškim krugovima trebalo bi da je kriva u značajnoj uzlaznoj putanji, jer naredne subote na programu je evropski klasik sa Panatinaikosom.

Košarkaši Partizan Mozzart Beta nisu krili zadovoljstvo, čak ne toliko zbog pobede, koliko zbog atmosfere koja ih je dočekala na Beogradskom sajmu. Za one koji su prvi put izašli pred pune tribine obojene u crno-belo bilo je to posebno iskustvo, ali i dodatni motiv da već u nedelju uveče pokažu još bolje izdanje.

Povratak Tajrika Džonsa potvrdio je na delu tezu da bi Partizan Mozzart Bet u njemu i Brendonu Dejvisu mogao da ima dva stuba unutrašnje igre, dok je Sterling Braun taj koji sve više diriguje igrom. Karliku Džonsu je zbog velike potrošnje na Siciliji smanjena minutaža, mada već može da se nasluti da će biti prva haubica Parnog valjka. Dvejn Vašington bi trebalo da bude odmah uz reprezentativca Južnog Sudana, ali mu je potrebno još malo vremena da uhvati potreban ritam, dok će Ife Lundberg imati podjednaku odgovornost u razigravanju saigrača i realizaciji. Frank Nilikina i Isak Bonga su odmah pokazali da će i koliko biti značajan njihov defanzivni učinak, pogotovo njihova sposobnost da bez problema sačuvaju protivnike na više pozicija.

Jedna od glavnih karakteristika Partizan Mozzart Beta pod vođstvom Željka Obradovića jeste upravo polivalentnost koja otvara struci više taktičkih mogućnosti u oba smera, a ovaj sastav značajno je drugačiji od prošlogodišnjeg i, bar tako trenutno deluje, kompaktniji.

Pariz je u subotu uveče doživeo pomalo neočekivan poraz od Aeka. Osvajač Evrokupa i novi član Evrolige doživeo je značajne promene u stručnom i igračkom kadru. Otišao je Tuomas Isalo kao mozak operacije i neko ko je najzaslužniji za poslednje uspehe kluba iz glavnog grada Francuske i to predstavlja ozbiljan udarac za klub.

Njega je zamenio trenerski debitant Tijago Spliter koji je posle rada u Bruklinu, Hjustonu i reprezentaciji Brazila kao pomoćni trener odlučio da se osamostali. Odmah mu je u ruke stavljen projekat koji iza sebe ima određenu NBA potporu, a vidi se da i on sam još traži pravi model funkcionisanja.

Pariz je tokom leta bio solidno aktivan na tržištu, pa je za prvi nastup u elitnom takmičenju doveo igrače sa iskustvom poput Maoda Loa, Doltona Homesa, Kevarijusa Hejsa i Jakube Uatare, dok je pritom zadržao prošlogodišnje nosioce poput Ti Džej Šortsa, Nadira Hifija, Kolina Malkolma, Tajsona Vorda... Utisak je da ipak Pariz nije još u potpunosti spreman za evroligašku košarku i da je pred klubom još dug period aklimatizacije, što je u neku ruku i logično jer ga ipak čeka najviši nivo na ovoj strani Atlantika.

Iako sa potpuno izmenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu, Partizan Mozzart Bet vođen Željkom Obradovićem je zasad dobro složio kockice, a eventualni trijumf nad Parizom bi to još jednom potvrdio i poslužio bi kao savršen uvod za meč protiv atinskog giganta.

Crno-beli premijeru u novoj sezoni imaju 25. septembra, kada u goste stiže Borac Mozzart.

TURNIR NA SAJMU

Petak:

Partizan Mozzart Bet - AEK 93:60

Subota:

AEK - Pariz 71:63

Nedelja:

21.00: Partizan Mozzart Bet - Pariz



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK ParizŽeljko ObradovićTajrik DžounsKarlik DžonsSterling BraunTi Džej Šorts

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara