Sterling Braun (©Star Sport)
Sterling Braun (©Star Sport)

Zagrmela krcata Hala 3, zablistao Partizan Mozzart Bet! Braun se ne plaši odgovornosti, odbrana sve čvršća

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.09.24. | 20:49

Crno-beli ubedljivo savladali atinski AEK i na lep način se predstavili svojim navijačima

Pobede se nižu, Partizan Mozzart Bet izgleda sve bolje! Posle turnira na Siciliji, kada su navijači imali priliku da vide potpuno nov tim na delu, crno-beli su se predstavili svojoj publici - kao i nove dresove - na parketu Hale 3 Beogradskog sajma i pokazali svoje kvalitete u ubedljivoj pobedi nad atinskim Aekom - 93:60 (27:20, 24:19, 27:8, 15:13).

Ekipi Dragana Šakote bilo je dozvoljeno tek nešto više od četvrtine i po košarkaškog nadmetanja, Partizan Mozzart Bet je jednostavno bio previše dobar i to je brzo postalo uočljivo ne samo po rezultatu a semaforu, već svemu onom što se dešavalo na parketu. Parni valjak je od početka nametnuo ritam nedostižan za gostujući sastav i kako je vreme odmicalo razdaljina je samo rasla, pa tako nije ni čudo što je u drugom poluvremenu maltene postojao samo jedan tim, a razlika bila tako ubedljiva.

Izabrane vesti

Posle slabe večeri protiv Derton i 94 poena - uz produžetak - košarkaši Partizana su u naredne dve utakmice, a posebno večeras demonstrirali odbranu koja bi trebalo da bude jedan od zaštitnih znakova uz veću napadačku raznovrsnost. I to su pristalice crno-belih mogle da vide na mestu gde se pre skoro šest decenija pisala istorija. Brzo su se 'pronašli' tim i navijači na istim talasnim dužinama iako su još u fazi upoznavanja. Zagrmela je pesma oko 5.000 gledalaca i dala snažan vetar u leđa Partizan Mozzart Betu, a igrači su na sjajnoj podršci vratili košarkom sa mnogo trčanja, agresivnosti i napadačke širine.

Za razliku od pomenutih provera u Italiji, Željko Obradović je na raspolaganju imao 14 igrača, sve izuzev Ajzee Majka i Arijana Lakića koji su i dalje u fazi oporavka od povreda. Svima je Obradović pružio šansu i minute, a oni su mu vratili ubedljivim izdanjem i košarkom koja pleni uzdahe zadovoljstva. I, pre svega, svi su se upisali u listu strelaca. Sastav su popunili i dvojica najmlađih, Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević, a zajedno su ubacili četiri poena i dobili posebnu naklonost publike.

Najefikasniji bili su Sterling Braun i Tajrik Džons sa po 12 poena, dok je Ife Lundberg ubacio 10 poena i podelio još pet asistencija. Brendon Dejvis dopisao je devet, a Karlik Džons sedam poena, mada je reprezentativac Južnog Sudana odigrao tek sedam i po minuta. Logično, pošto je struka imala dovoljnu širinu da razigra sve i da niko ne prebaci više od 19 minuta, koliko su skupili Sterling Braun i Aleksej Pokuševski.

---------------------

PARTIZAN MOZZART BET – AEK ATINA 93:60

/27:20, 24:19, 27:8, 15:13/

Hala 3 Beogradskog sajma;

Sudije: Nemanja Kovačević, Ognjen Ćurčić, Antonije Luković.

PARTIZAN MOZZART BET: Dejvis 9, Lundberg 10 (5as), K. Džons 7, Nilikina 7, Vašington 9, Koprivica 2, Nakić 4, Bošnjaković 3, Marinković 8, Pokuševski 5 (5sk), Braun 12, Bonga 4, Dimitrijević 1, T. Džons 12.

AEK: Skorlidis 7, Hab 3, Karampelas 3, Rionis 2, Brajs 11, Pilavios, Filios 4, Parker 4, Kuzminskas 4, Necipoglu 6, Alejn 4, Kuzeloglu 4, Kamateros -, Golden 8.

---------------------

Poput duela sa Trapanijem, Partizan Mozzart Bet posebno je istakao u šutu za tri poena. Do poluvremena čak osam, kada je razlika iznosila 12 poena (51:39), a do kraja ukupno 11 iz 26 pokušaja, mada je beogradski sastav baš tada najtežeg rivala u dosadašnjim pripremama nadigrao čvrstom odbranom, odličnim trčanjem i napadom iz tranzicije. Presudna je bila treća četvrtina u kojoj je domaćin kroz veliku angažovanost u odbrani sveo protivnika na samo osam poena, a razlika je porasla sa 12 na 31 poen (78:47). Za celo drugo poluvreme AEK je uspeo da ubaci tek 21 poen, tek jedan više od cele prve četvrtine.

Mada će one najozbiljnije provere doći tek sledeće nedelje kada Partizan Mozzart Bet ide na jak turnir u Atinu, može se reći da se vide obrisi nove timske filozofije i kako će uloge biti podeljene. Sterling Braun se definitivno ne plaši da preuzme odgovornost i već u prvom delu meča predvodio je Partizan sa 10 poena. Za to vreme Lundberg je 'hranio' saigrače loptama, da bi se kasnije i sam razigrao. Dejvis je ponovo dobro počeo, a kvalitet je ponovo demonstrirao Tajrik Džons koga nije bilo protiv Trapanija iz predostrožnosti zbog grča koji ga je uhvatio dan ranije. Pred beogradskom publikom našao se i Dvejn Vašington. Trebalo mu je vremena da uhvati zalet, vidi se da je nekoliko dana propuštenog timskog rada uticalo na njega, pa je za tri šutirao 1/6. Ipak je uspeo da ubaci devet poena.

Partizan Mozzart Bet je gotovo u svim elementima bio daleko ispred protivnika, koga je sveo na ispod 41 odsto šuta iz igre - Obradovićev tim bio na respektabilnih 58 procenata, uz 72,4% za dva (21/29) - što je uz više osvojenih lopti, podeljenih asistencija i manje izgubljenih poseda kumovalo ubedljivom trijumfu. Gosti su ponovo bili bez Hantera Hejla, pa je najefikasniji bio Si Džej Brajs sa 11 poena. Tačnije, on je bio jedini dvocifren u svojoj ekipi.

AEK će u subotu od 19 časova odmeriti snage sa novim evroligašem Parizom, koji će dan kasnije biti rival Partizan Mozzart Betu od 21 čas.

TURNIR NA SAJMU

Petak:

Partizan Mozzart Bet - AEK 93:60

/Braun 12 - Brajs 11/

Subota:

19.00: AEK - Pariz

Nedelja:

21.00: Partizan Mozzart Bet - Pariz



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetSterling BraunIfe LundbergBrendon DejvisFrank Nilikina

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara