Milutinov i Petrušev (©Star Sport)
Milutinov i Petrušev (©Star Sport)

Povreda Milutinova zatvorila vrata povratku Petruševa u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 02:16

Zdravstveni status jednog srpskog reprezentativca uticao na promenu u razmišljanju struke za drugog

Držali su na Malom Kalemegdanu šampanjac na ledu i bili spremni da proslave još jedan uspeh na tržištu potpisom Filipa Petruševa, ipak sudbina ponekad ume da se surovo poigra sa svima i tako izrežira nepovoljan scenario.

Od povratka Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu, po svemu sudeći, nema ništa. Povreda Nikole Milutinova je teže prirode i čeka ga između mesec i mesec i po dana oporavka što je momentalno uticalo na to da se status Petruševa kod Jorgosa Barcokasa promeni. Kako je srpski centar dobro 'sredio' skočni zglob, a od ranije je još Mustafa Fal van stroja, grčki velikan ne želi da rizikuje i novu sezonu počne bez centra, tačnije samo sa Mozesom Rajtom na raspolaganju, pa je tako najizvesnije da Petrušev ostaje u Pireju i narednih meseci.

Izabrane vesti

Takav rasplet najavljuje i renomirani grčki sajt Sport24, koji ističe da Petrušev može da pokrije pozicije 'četiri' i 'pet' što Barcokasu daje mogućnost da kombinuje petorke. Takođe, ističe se da je potvrda težine povrede Milutinova raspršila svaku sumnju kod Petruševa da li ostaje ili ne.

Preko dva meseca trajala je priča o povratku Filipa Petruševa na Mali Kalemegdan i što je više vreme prolazilo, tako se menjala i slika. Inicijalni dogovor je praktično postojao, ali su onda zdravstvene okolnosti unutar tima krojile dalju sliku. U Crvenoj zvezdi su se nadali da bi bivši student Gonzage mogao da stigne krajem meseca, odnosno posle domaćeg Superkupa, ali čak ni to sada nije opcija, odnosno otkako je Milutinov izvrnuo skočni zglob i ozbiljno nadrljao.

Crvenoj zvezdi nedostaje još jedna 'četvorka' u rotaciji, a Petrušev se po mnogo čemu uklapao u koncept koji pravi Janis Sferopulos. Da se sprema nepovoljan rasplet po Zvezdu najavio je nedavno i Sferopulosov pomoćnik Vasilis Jorgotelis izjavom da se "ekipa sprema kao da Filip neće doći".

Petrušev se i sam oporavlja od manje povrede kolena i nije igrao protiv Zvezde u prijateljskom meču iza zatvorenih vrata Dvorane mira i prijateljstva.


tagovi

Filip PetruševNikola MilutinovKK Crvena zvezdaKK OlimpijakosEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara