Teodosić i Nedović (©Star Sport)
Teodosić i Nedović (©Star Sport)

Crvena zvezda bez kvarteta na VTB Superkupu u Moskvi

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 23:45

Novi problemi za Janisa Sferopulosa

Gostovanje Olimpijakosu u Pireju nije bilo plodonosno u smislu da nije završeno pobedom, a već u sredu Crvena zvezda se uputula na put za Moskvu gde je već u četvrtak očekuje meč protiv moskovskog CSKA na VTB Superkupu.

Trener Janis Sferopulos neće moći da računa na kvartet prvotimaca za predstojeće mečeve u glavnom gradu Rusije. Pored povređenih Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, na put nisu krenuli Džoel Bolomboj i Rokas Giedraitis iz, pretpostavlja se, birokratskih razloga zbog sukoba Rusije i Ukrajine.

Izabrane vesti

Problem za Sferopulosa trebalo bi da otvori prostor drugima da dobiju veću minutažu, ipak nije ni grčkom stručnjak svejedno jer u ovom trenutku priprema ostaje bez četvorice važnih igrača.

Zvezda po programu u četvrtak igra sa CSKA, pa u petak sa Lokomotivom, dok su za subotu planirani mečevi za razigravanje. Inače, VTB Superkup startovao je u sredu pobedama Uniksa nad Bešiktašom i CSKA nad Lokomotivom.

Tim iz Kazanja razbio je Bešiktaš Dušana Alimpijevića rezultatom 97:69 (19:22, 39:13, 24:16, 15:18) uz 24 poena Devona Akun Pursela i jedan manje Markosa Najta. Uniks je rivala iz Istanbula slomio već u drugoj četvrtini koja je završena rezultatom 39:13! Jedini dvocifreni u Alimpijevićevom timu bio je Kerem Konan sa 12 poena.

CSKA je imao mnogo teži posao u duelu sa Lokomotivom, ali je slavio rezultatom 105:95 (24:21, 30:31, 25:19, 26:24). Važnu ulogu u trijumfu CSKA imao je Aleksa Avramović sa 12 poena i osam asistencija, s tim da je sedam poena ubacio u poslednjoj deonici i bio jedan od najvažnijih razloga sloma Lokomotive. Efikasniji od njega bili su Melo Trimbl sa 19, Tonje Džekiri sa 17, Amat Mbaje sa 15 i Livio Žan Šarl sa 13 poena. Kod Lokosa Bi Džej Džonson je ubacio 18 poena.


tagovi

KK Crvena zvezdaMiloš TeodosićNemanja NedovićRokas GiedraitisDžoel BolombojVTB Superkup

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara