Filip Petrušev (©Starsport)
Filip Petrušev (©Starsport)

Sferopulosov pomoćnik potvrdio: Hteli smo Petruševa, ali trenutno nam nije u planovima

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 17:17

"Ako dođe, biće sigurno veliko pojačanje, ali u ovom trenutku se pripremamo bez razmišljanja o njemu", ističe Vasilis Geragotelis

Košarkaši Crvene zvezde danas u Pireju igraju prijateljsku utakmicu sa Olimpijakosom, zatvorenu za javnost, a uoči meča pomoćni trener beogradskih crveno-belih, Vasilis Jorgotelis, pričao je za grčke medije. Govorio je o dosadašnjim pripremama, ciljevima u predstojećoj sezoni, ali glavna tema bio je Filip Petrušev. Reprezentativac Srbije se proteklih dana dovodio u vezu sa povratkom na Mali Kalemegdan, međutim, posle povrede Nikole Milutinova šanse da se to dogodi svedene su na minimum.

I pre toga pominjalo se da bi Petrušev mogao u Zvezdu tek nakon grčkog Superkupa koji je krajem septembra.

Izabrane vesti

Da je bilo pregovora potvrdio je Jorgotelis, ali i rekao da Petrušev trenutno nije u planovima stručnog štaba Crvene zvezde

"Bio nam je zanimljiv tokom leta dok smo gradili ekipu. Pošto nije pronađen zajednički jezik da pređe kod nas, bilo za stalno ili na pozajmicu, više se nismo osvrtali na njega. Ako se dogodi da dođe, biće sigurno veliko pojačanje, ali u ovom trenutku se pripremamo bez razmišljanja o njemu", rekao je dugogodišnji saradnik Janisa Sferopulosa.

Beograđani će u Atini nastupiti bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, ali ističe Jorgotelis da Zvezda ima 16 igrača u ekipi.

"Imamo 16 igrača u rosteru, ali dvojica nam nedostaju danas. Očekuje nas najjača provera u dosadašnjem toku priprema, četvrta ukupno, ali jedina protiv evroligaša do početka sezone. Znamo da Olimpijakos ima dosta odsustnih igrača, ali svakako nas čeka jaka utakmcia".

Govorio je član Zvezdinog stručnog štaba i o ciljevima u predstojećoj sezoni.

"Ova sezona je drugačija. Počinjemo od početka u klubu, mi smo ti koji su pravili izbor u vezi igrača i gradili ekipu najbolje što smo mogli. Svakako nam ostaje cilj da osvojimo ABA ligu, Superligu Srbije i nacionalni kup, ali glavni gol biće da se plasiramo u plej-of Evrolige. I prošle sezone smo to želeli, međutim nismo uspeli da ostvarimo. Tokom sezone smo konstantno bili blizu, 10. ili 11. mesto, pokušavali smo da se domognemo mesta u plej-inu, ali smo u poslednjih nekoliko mečeva, posebno nakon poraza od Barselone i Žalgirisa, izgubili šanse. Ostao je taj cilj neisupnjen. I prošle i ove sezone bilo je povećanje budžeta, pa su zato i naši ciljevi veći. To će povećati očekivanja i pritisak na tim, ali tako stvari funkcionišu i drago mi je da sam u timu koji ima visoke ambicije", istakao je Jorgotelis.


tagovi

KK Crvena zvezdaFilip PetruševKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara