Aleksej Pokuševski (©Star Sport)
Aleksej Pokuševski (©Star Sport)

Pokuševski: U Partizanu se najbolje osećam i mogu da napredujem kao igrač

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.08.24. | 10:07

"Optimizam mi daje to što vidim da su svi momci dobri, pozitivni, nasmejani, a verujem i da je Partizan tražio igrače koji su dobre ličnosti, pored toga što imaju vrhunske kvalitet", kaže potencijalni srpski reprezentativac za Mozzart Sport

Partizan Mozzart Bet započeo je u utorak pripreme za novu sezonu, a kao jedno od najzvučnijih imena na parketu male sale Beogradske arene pojavio se Aleksej Pokuševski.

Kandidat za dres reprezentacije Srbije zatvorio je prvo poglavlje boravka u NBA ligi i posle četiri godine odlučio da se oproba u evropskoj košarci i proba karijeru da vrati na pravi put. Povrede su uticale da izgubi status koji je imao u Oklahomi, po dolasku u Šarlot pokazao je naznake velikog kvaliteta, što sada želi da iskoristi i nadogradi sebe kao igrača. Odlučio se za prelazak u Partizan Mozzart Bet, klub koji mu je srcu blizak, ali i mesto za koje zna da će mu ponuditi mogućnost da napreduje i u dogledno vreme potvrdi da nije u pitanju samo veliki potencijal, već i ozbiljan kvalitet.

Izabrane vesti

"Izuzetan je osećaj, jedva čekam da uhvatimo zalet sa treninzima i radom, a onda jedva čekam da izađemo svi pred naše navijače i zaigramo", kaže Pokuševski na startu razgovora za Mozzart Sport.

Željko Obradović je želeo da budeš deo Partizan Mozzart Beta ovog leta, to nesumnjivo mnogo imponuje?

"Izuzetna mi je čast što ću imati priliku da radim sa Željkom. Srećan sam što ću biti deo Partizana i njegovog tima, jedva čekam da učim uz njega i da postanem bolji igrač i da što više vratim Partizanu dobrim igrama".

Bilo je priče da čekaš NBA angažman, u kom trenutku si prelomio da je Partizan ipak prava stvar za tebe?

"Moja želja je generalno bila da odem negde gde ću da napredujem kao igrač i da se oblikujem kao košarkaš naredne dve-tri godine. Pored toga, sama činjenica da je Željko hteo da igram kod njega je bila velika stvar za mene. Pre svega sam ipak hteo da odem tamo gde znam da ću napredovati kao igrač i da, kada se okrenem za sobom za dve-tri godine, mogu da kažem da je to bio dobar potez".

Parni valjak je u poslednje dve godine postao, da tako kažemo, 'rehabilitacioni centar' za NBA košarkaše i one koji bi želeli da se jednog dana vrate. Dva svetla primera su Dante Egzum i Pi Džej Doužer. Da li je i to možda imalo uticaja na tvoju odluku, da bi jednog dana možda želeo da se vratiš u NBA?

"Nisam mnogo razmišljao o tome, da li je Partizan ili neki drugi tim. U Partizanu se osećam najbolje jer smatram da mogu ovde dosta da napredujem, da dam 100 odsto sebe na svakoj utakmici. A, šta će biti u nekoj doglednoj budućnosti - ne znam. Da li je moja želja da se vratim jednog dana u NBA? Jeste, jer je i san svakog košarkaša da ode tamo, da ostane ili da se vrati", priča nam Pokuševski i dodaje:

"Sada hoću da napredujem i budem bolja verzija sebe, to me čini srećnim, za ostalo ćemo da vidimo".

Na pripreme je došao potpuno novi tim Partizana. Iako si i ti sam novajlija, nije uobičajeno da jedan klub promeni kompletan tim preko leta i da praktično gradi hemiju ispočetka. Da li misliš da će okretanje novog lista možda pomoći da lakše i brže napravite dobre konekcije unutar svlačionice?

"Ne znam da li je Partizan ikada uradio ovako nešto. Tek se upoznajemo, biće tu dosta posla naravno, ne znam da li će biti lako ili teško. Ovo će svakako biti novo i dobro iskustvo za sve nas, verujem da će biti sve u redu. Optimizam mi daje to što vidim da su svi momci dobri, pozitivni, nasmejani, a verujem i da je Partizan tražio igrače koji su dobre ličnosti, pored toga što imaju vrhunske kvalitet. Zato sam uveren da će biti sve u redu".

Ovo leto si proveo sa reprezentacijom Srbije, bio si u kombinaciji za konačni sastav praktično do kraja... Kakve utiske nosiš sa priprema?

"Pomoglo mi je mnogo. Prvenstveno da malo osetim evropsku košarku i sada se osećam spremnije i lagodnije, pogotovo sad kad su nam krenule pripreme u Partizanu. Dosta mi je pomoglo i da se upoznam sa momcima iz ekipe, jer ne znam ih lično, sem nekoliko njih. Bilo je dobro".

Koliko je za tebe bilo važno da se ovog leta uključiš u pripreme reprezentacije, da se predstaviš selektoru i počneš da se uigravaš za neke sledeće akcije?

"Iskreno, mnogo mi je značilo što sam mogao da treniram i radim sa ekipom, pomoglo mi je njihovo igračko iskustvo. Pomogli su mi na terenu i van njega, da bolje shvatim kako stvari funkcionišu u reprezentaciji. Zahvalan sam im na tome, jer sada mogu lakše da se spremim za sezonu i o tome razmišljam", zaključuje Pokuševski.



tagovi

Aleksej PokuševskiKK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaEvroligaNBA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara