Arijan Lakić (©MN Press)
Arijan Lakić (©MN Press)

Arijan Lakić: Posle 'simfonije' hteo sam odmah na utakmicu; Povreda kao podsetnik koliko je bilo teško

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.08.24. | 16:34

"Privilegija. Velika je stvar raditi kod najboljeg evropskog trenera u istoriji, jedan od najboljih na svetu. Gledate svaku utakmicu, pratite stalno, odmalena i shvatite koliko je to zapravo veliki trener", kaže novi bek Partizan Mozzart Beta za Mozzart Sport

Kada se završila sezona bez značajnijeg uspeha, malo ko je mogao da pretpostavi da će Partizan Mozzart Bet da napravi tako radikalan potez i rastane se sa maltene celom ekipom, da okrene novi list i počne da gradi tim ispočetka.

U verovatno najinteresantnijem periodu godine za navijače, tokom pauze između dve sezone i dok traje prelazni rok, jedno od prvih imena sa kojim se Parni valjak povezivao bio je Arijan Lakić. I to nije slučajnost. Bio je jedan od najboljih igrača Zadra u prethodnoj godini, željan dokazivanja na višem nivou i uklapa se u sliku novog Partizana koji traži spoj mladosti i iskustva. Osvajač evropskog zlata sa juniorskom reprezentacijom Srbije dobio je poziv koji se ne odbija i priliku da raste na najvećoj sceni.

Izabrane vesti

"Poseban osećaj, pogotovo jer sam došao u klub kakav je Partizan. Posle onoga na Simfoniji, mogu da kažem da mi je privilegija i čast što sam deo ove ekipe. Tek će biti poseban osećaj kada budemo istrčali na parket, pred pune tribine", počeo je Lakić razgovor za Mozzart Sport.

Teško da igrač može da dobije jaču motivaciju ili vetar u leđa od onoga što je viđeno na 'Crno-beloj simfoniji'.

"Posle onoga što smo doživeli, poželeo sam da odmah uskočimo u opremu i igramo utakmicu", smeje se Lakić i nastavlja:

"Kada sam gledao sve ono, nisam mogao da verujem šta se dešava. I baš sam uživao. Kada vidite onaj film, navijače, istoriju kluba i sve ostalo, nema veće motivacije. Opet, shvatamo da je potrebna disciplina, da moramo mnogo da radimo, da dolazimo ranije i treniramo više od svih ostalih. Taj rad, trud i želja su najvažniji za ovu sezonu".

Posle odličnih igara u Zadru stigao ti je poziv iz Partizan Mozzart Beta. Kako sa ove distance gledaš na iskorak koji si napravio?

"Radio sam baš mnogo tokom leta i vizualizovao sam sve ovo. Zamišljao sam kako će sve ovo da izgleda, osećao sam da će sve ovo da se dogodi. Verovao sam u svoj rad, trud i zalaganje, trudio se jako da dođem do ovog koraka. Kada sam dobio poziv od Partizana, kada se završio transfer znao sam da radim veliku stvar. Sada znam šta tek treba da radim, da sam na jednom novom, velikom početku. Jedva čekam da krenemo, motivacija je tu, ali disciplina je najbitnija".

Trener Danijel Jusup je baš za naš sajt govorio kako je zaplakao kada je čuo da odlaziš u Partizan. Videli smo i da su tebe emocije savladale posle osvojene titule, utisak je da ste stekli baš posebnu konekciju?

"Tako je. Pre dve godine Danijel Jusup me je zvao kada je situacija bila stvarno teška u Zadru. Kada dođete shvatate da je to sve nešto novo, ali osećate u sebi da će da bude teško. Ali, verovali smo u težak rad i da, ako budemo prošli kroz sve izazove svi zajedno, moći ćemo da se radujemo, doći će ono 'slatko' na kraju. I tako je bilo. Hvala treneru na lepim rečima o meni kada sam odlazio, mene je sve to pogodilo, kada smo osvojili drugu titulu. Kada vidite kroz šta smo sve prošli, koliko je bio težak put i rad, onda je sve još i slađe na kraju".

Tvoju karijeru je, nažalost, obeležila teška povreda leđa zbog koje nisi mogao da igraš preko godinu dana. Uspeo si da se vratiš iz nje, ali si dalji razvojni put gradio postepeno. Kada se osvrneš sada na sve, koliko je izazovno bilo proći kroz sve te korake?

"Gledajte, kada sam se vratio nisam išao jedan korak unazad, već sam morao da se vratim maltene na početak. Bilo je mnogo teško, često razmišljam o tome jer znam odakle sam počeo i šta sam prošao sve da bih se vratio i igrao ponovo. To me je guralo napred, neverovatna motivacija. Stalno ističem disciplinu, koja je mnogo bitna, ako želite da napredujete u životu i karijeri. Pomisao na sve što sam prošao daje mi posebnu snagu, da guram dalje i rastem".

Sada te čeka rad pod rukovodstvom najtrofejnijeg evropskog stručnjaka svih vremena...

"Privilegija. Velika je stvar raditi kod najboljeg evropskog trenera u istoriji, jedan od najboljih na svetu. Gledate svaku utakmicu, pratite stalno, odmalena i shvatite koliko je to zapravo veliki trener. Sada ga upoznajem kao trenera i čoveka, vidi se da je najveći. Jedva čekam da radimo zajedno kroz sezonu i da što duže sarađujemo".

Zna se da su sa njim na kormilu titule obaveza i da se ne priznaje ništa manje od finala.

"Zato sam svestan da me u Partizanu čeka još veći posao, još teži rad, a videćemo na kraju za šta će to da bude dovoljno", završava Lakić razgovor za Mozzart Sport.



tagovi

KK PartizanArijan LakićABA ligaKK Zadar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara