Uroš Plavšić (©Printskrin)
Uroš Plavšić (©Printskrin)

Plavšić prvi put u crveno-belom: Navijati za Zvezdu je stvar kućnog vaspitanja

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 22:52

"I ne bih voleo da je bilo kako drugačije", kaže novi centar Crvene zvezde

Dočekali su navijači Crvene zvezde prvo zvanično pojačanje za sezonu 2024/25 euforično i sa velikim očekivanjima. Uroš Plavšić potpisao je višegodišnji ugovor sa osvajačem triple krune i ispunio dečački san.

Dojučerašnji kapiten Mege već je oduševio navijače dolaskom na finale Jadranske lige, zbog čega se sa tribina orilo njegovo ime, sada je spreman da u crveno-beloj opremi oduševi i na parketu.

Izabrane vesti

"Velika je čast i privilegija što postajem član zvezdaške porodice, to mi je želja bila od malih nogu. Što se tiče mog odlaska u Ameriku, iznenada sam se odlučio, to mi nikad nije bio plan za nastavak košarkaške karijere. Ali, posle razgovora sa roditeljima i meni bitnim ljudima, bila je dobra odluka. Izgradila me kao čoveka i košarkaša", priča Plavšić za klupski sajt i dodaje:

"Dosta velikih životnih iskustava sam stekao u SAD, naučio sam jezik što je jasko bitno, završio sam na koledžu Tenesi koji je jedan od prestižnijih programa u SAD. Za vreme mog boravka tamo stalno smo bili u Top 5 ili Top 10 ako ne baš u pet. Veoma lepo iskustvo. Radio sam sa jako dobrim timom ljudi i to nikada neću zaboraviti. Stekao sam tamo mnogo prijatelja koje ću imati za ceo život. Završio koledž i master, igrao košarku. Jednog dana završiću košarkašku karijeru, a diploma mi daje plan B posle karijere".

Kako bi sebe predstavio navijačima Crvene zvezde, šta da očekuju od tebe?

"Svaki zadatak koji mi trener postavi, ispuniću. Ovaj put sa dosta više motivacije i želje. Jedva čekam da samo istrčim pred navijače i da osetim tu energiju, koju sam dugo osećao kao navijač. Sa igračke strane je dosta drugačije, tu energiju primam sa dosta pozitivnih način. Jedva čekam da izađem na teren, ostalo će videti".

Bio si na tribinama tokom finala Jadranske lige i navijači su bili oduševljeni. Da li si spreman za ono dole, za ulogu centra Crvene zvezde?

"Baš iz tog razloga, što igram za klub uz koji sam odrastao i za koji navijam ceo život, imaću dodatni motiv da sve prepreke srušimo zajedno. Biće veliko uživanje pred sjajnim navijačima, ne mogu da dočekam prvu utakmicu".

Ivanjica je poznata kao kraj u kojem žive pretežno navijači Zvezde.

"Ivanjica jeste većinom zvezdaški kraj, ali to nije uticalo na moje navijačko opredeljenje. To je stvar kućnog vaspitanja, otac i majka su mi zvezdaši. Zahvalan sam im na tome, jer ne bih voleo da bi bilo ikako drugačije".

Poruka za navijače?

"Da dolaze na utakmice u što većem broju, da daju podršku, a mi ćemo vratiti na lep i borben način".



tagovi

Uroš PlavšićKK Crvena zvezdaEvroligaABA ligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara