© MN Press
© MN Press

Petrušev za Mozzart Sport: Ameri bez konkurencije, ali mi imamo najboljeg na svetu

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 17:10

Reprezentativac Srbije otkrio za naš portal da li ostaje u Olimpijakosu i naredne sezone

Košarkaši Srbije upalili su motore i spremaju se za Olimpijske igre na gorivo koje se zove - "timska hemija". Baš to apostrofira Filip Petrušev u razgovoru za Mozzart Sport, ali dodaje da ekipa ove godine ima još jedan adut koji nije imala u Manili kada je osvojeno srebro... Sada je u ekipi Nikola Jokić, najbolji košarkaš na planeti.

Izabrane vesti

"Oseća se izvanredna atmosfera, od momenta kada smo se skupili videlo se da smo jedva čekali da budemo na okupu i da krenemo da radimo", počinje Petrušev razgovor za naš portal svestan da je kult reprezentacije nešto što je na najvišem mogućem nivou još od devedesetih godina prošlog veka kada je tadašnja selekcija Jugoslavije harala Evropom, ali i svetom:

"Ne znam da li je bilo problema ranije, ali kod nas je odlično. Nekako smo se poklopili u ovoj generaciji, ličnosti u timu su slične, svima nam prija društvo... Prosto se namestilo jer su svi nesebični momci u ekipi, svako svakoga ceni. Onaj naš slogan iz Manile nas stvarno odlično opisuje... Svi za jednog, jedan za sve".

Sloga se zaista najviše videla na Mundobasketu na Filipinima kada se tim Svetislava Pešića skupio uprkos nekim porazima i pokazao izvanrednu timsku košarku. Svi ti momci su sada ponovo tu, a dobili su i pomoć.

"To je ista ekipa samo što sada imamo i Jokića i Vasu, a njihova igra je baš ta nesebičnost i u tome su najbolji. Verujem da ćemo našu najveću prednost samo da unapredimo, ali to će i biti potrebno jer ćemo igrati protiv jakih individualnih timova kao što su Francuzi i Amerikanci"

Tema se prirodno prebacila na Lebrona Džejmsa, Kevina Durenta i družinu koja čini ovogodišnji Drim tim sklopljen sa ciljem da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Amerikanci su i grupi baš sa Srbijom u Lilu.

"Amerika je po imenima bez konkurencije, posle njih Francuzi posebno jer su na svom terenu, tu je Kanada koja je stvarno jaka i osetila je da može da napravi rezultat. Biće izvanredne utakmice na turniru, mi moramo da se uigramo kako bismo parirali timovima koji možda imaju jača imena na papiru.... Ipak mi imamo najboljeg igrača na svetu, a kada imate najboljeg uvek ste u prednosti. Na nama je da se oko njega uigramo i pomognemo svi zajedno. Na kraju krajeva, ovo je timski sport i imamo šansu protiv svakoga".

Jedan od momaka koji je imao značajnu ulogu u reprezentaciji Srbije na Mundobasketu je bez ikakve dileme Filip Petrušev. Zbog toga je i otišao u NBA ligu, ali se nije zadržao. Nije dobio priliku u Filadelfiji i vrlo brzo se odlučio na povratak u Evropu. Obukao je ponovo crveno-beli dres, ali ovoga puta ne Crvene zvezde, već Olimpijakosa

"Super se osećam, posle svega što sam prošao u NBA, vratio sam se na visok nivo u Evroligi. Osećam se dobro, nemam šta... spreman sam 100% da pomognem".

Osvrnuo se na kratko kako mu je bilo u Sjedinjenim Američkim Državama gde je svojevremeno i studirao na Univerzitetu Gonzaga.

"Jeste bilo teško, nebitno da li je NBA ili bilo gde drugo posle tolike pauze i neigranja, ali imao sam iskustva od prošle godine. Olimpijakos je stvarno imao razumevanja za mene i njihova je zasluga što su me sačekali i pomogli mi".

Jedan je od retkih igrača koji sada može da kaže da je iskusio na svojoj koži kako izgledaju dva velika derbija. Beogradski i atinski.

"Ufff... Nijanse su u pitanju. Naši navijači su možda konstantniji u tom navijanju i pre utakmice, ali i Grci su ludi, kada ih nešto iznervira, sruši se hala. Svakako smo mi i Grci najvatreniji kada je navijanje u pitanju. Naravno ja ne razumem sve što se dešava u Grčkoj zbog jezika, ali jako je slično".

Za kraj pitali smo ga da li očekuje da i naredne sezone ostane u Olimpijakosu.

"Najverovatnije, imamo ugovor i sve... Dobro, danas se nikada ne zna. Igrači koji imaju ugovor odlaze, beže... Tako da, videćemo. Uvek može nešto da se desi, ali ne bi trebalo", završava Petrušev.



tagovi

Filip PetruševKK OlimpijakosNikola Jokićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara