Svetislav Pešić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Svetislav Pešić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Pešić iskren: Žao mi je što nemam Bjelicu i Bogdana, Milutinov možda već u petak stiže

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 21:44

"Polako ćemo da ga ubacujemo u ritam. Radujem se što je tu i vi znate da smo zajedno radili u vreme dok još nije bio Nedović, kada je bio Nemanja...", poručio je selektor

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Ostanak Nikole Milutinova u Beogradu i reči selektora Svetislava Pešića da na centra moskoskog CSKA "ne može da računa nekoliko dana" izazvale su reakciju u srpskoj košarkaškoj javnosti i pokrenulo spekulacije na temu šta se dešava, iako je za Mozzart Sport i Sportki žurnal poručio da se radi o zajedničkoj odluci u konsultaciji sa prof. dr Draganom Radovanovićem.

Izabrane vesti

Ipak, izostanak Milutinova bio je jedna od tema večernjeg okupljanja sa novinarima pred utakmicu sa Holandijom (petak, 21.00).

"Ukupno gledano, mogu i za njega da kažem, pošto nisam imao priliku da to sinoć saopštavam... Bilo je dosta povreda i svega ostalog, sezona koju su naši igrači i svi ostali imali dovele su do toga da su mnogi odustali. Za sve igrače koji su bili reprezentativci u svojim zemljama igrali do kraja, ogromni su napori i sve stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povreda nisu iznenađenje. Mi o tome vodimo računa. Sa direktorom reprezentacije i doktorima sam kasno doneo konačnu odluku", rekao je Pešić i nastavio:

"Meni je stvarno žao, jer kada sam preuzimao reprezentaciju imao sam želju da ponovo sarađujemo, kao i sa Bogdanom Bogdanovićem. Posebno bih istakao, pošto imam iskustva u radu sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije, igrači kojima smo se zahvalili su igrači koji su ostali do poslednjeg treninga. Već sam im rekao, ali moram i ovako da kažem – imam maksimalni respekt prema njima jer su pokazali da žele da budu deo reprezentacije na svaki način i na sve njih računamo".

Zatim je govorio i o statusu Milutinova...

"Nikola je sada super, mnogo bolje. Prof. dr Radovanović je doneo odluku da zbog virusa ostane u Beogradu, možda će već u petak doći. Videćemo još". 

A, da li je Nemanja Nedović spreman za sve napore, uprkos tome što je propustio deo priprema?

"Ne bih individualno previše ulazimo u individualna pitanja. Nedović je trenirao izvanredno, došao je spremno, imao je taj pad na kuk posle duela sa Blažičem posle čega se stvorio hematom. Isti se povukao, on je odradio tri treninga u nizu, oseća se odlično, sigurno bi bio još bolji da se nije to dogodilo protiv Slovenije. Polako ćemo da ga ubacujemo u ritam. Radujem se što je tu i vi znate da smo zajedno radili u vreme dok još nije bio Nedović, kada je bio Nemanja..."



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Nikola MilutinovNemanja NedovićNemanja BjelicaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara