Čima Moneke u duelu sa Kaboklom (© Star sport)
Čima Moneke u duelu sa Kaboklom (© Star sport)

Partizan stao u red za Monekea

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 22:36

Posao nije blizu realizacije, čeka se odluka harizmatičnog košarkaša Baskonije

Društvenim mrežama kao vatra se raširila vest da je Partizan Mozzart Bet blizu dovođenja harizmatičnog košarkaša Baskonije Čima Monekea. Ipak, prema saznanjima Mozzart Sporta, nije sve tako blizu i čisto.

Naime, Partizan jeste pre dvadesetak dana "bacio udicu" da proveri kakvo je stanje sa Monekeom, ali od tada novih informacija i pomaka nema. Prva i osnovna prepreka za Monekeov prelazak u Partizan predstavlja važeći ugovor sa Baskonijom za narednu sezonu. Tek u slučaju da se on raskine, može da se priča o ozbiljnijem napadu na Monekea koji do sada nikada nije krio da je ostvario fantastičnu konekciju sa navijačima u Srbiji, a pre svega sa pristalicama Partizana, doduše veoma pozitivno je pričao i o Crvenoj zvezdi, a posebno se pohvalio kada je dobio potpisani dres Crvene zvezde od Miloša Teodosića koji mu je obezbedio Nebojša Čović.

Izabrane vesti

"To je nešto neobjašnjivo. Dobijam poruke svaki dan. Sve je počelo posle te utakmice sa Partizanom na početku sezone i od tada, bukvalno svaki dan navijači iz Srbije mi se javljaju. Zahvalan sam na ukazanom poštovanju, na ljubavi. Ne znam šta donosi budućnost, da li ću nekada igrati ovde...ali stvarno iz sveg srca želim da kažem hvala", rekao je Moneke pred meč protiv Partizana u Beogradu.

Nema dileme da će Moneke od večeras ponovo biti zatrpan porukama navijača Partizana, ali on se trenutno ne oglašava povodom bilo kakvih spekulacija i u ovom momentu on je i dalje zvanično igrač kluba iz Vitorije koji ove sezone nije igrao plej-of ACB lige posle čega je otkaz dobio trener Duško Ivanović. Baskijci su do sada doveli Timotea Luvavua i Kamaru Boldvina, dok su tamošnji mediji istakli da su zainteresovani za Alena Smailagića.

Podsetimo da je još nekoliko igrač Baskonije na meti večitih. Već mesecima se priča da je Vanja Marinković dogovorio povratak u Humsku, dok je Crvena zvezda dogovorila dolazak Kodija Milera Mekintajera, sada ostaje da se vidi da li će nešto slično biti sa Monekeom.

Što se tiče njegove biografije, u pitanju je krilni centar koji je eksplodirao ove sezone u Baskoniji. Pre toga je bio u Monaku, ali kod Saše Obradovića nije imao veliku ulogu. Posebno zanimljiv podatak je njegov odlazak u NBA iz Manrese. Bio je član Sakramento Kingsa.

Sada ostaje da se vidi da li će se sve završiti samo na interesovanju Partizan Mozzart Beta ili će se nešto konkretno dogoditi.

U Humskoj za sada nema nikakvih zvaničnih vesti, ni što se tiče odlazaka niti dolazaka. Samo postoje nezvanične informacije koje kažu da je Vanja Marinković dogovorio povratak u crno-belih dres, kao i Arijan Lakić što je za MozzartSport potvrdio trener Zadra Danijel Jusup. Danas su pojedini mediji iz Hrvatske istakli da je Aleksandar Aranitović iz Cibone takođe interesantan crno-belima. Za to vreme navijači su u euforiji zbog pojedinih natpisa o dovođenju Marija Hezonje iz Reala...

Bilo je tu i natpisa da Zek Ledej ide u Milano, da se Kevin Panter dogovorio sa Makabijem (demantovano od strane igrača), pa da Barselona ponovo kreće u lov na kapitena crno-belih, Aleksa Avramović je takođe bio meta brojnih neproverenih priča, čeka se i razrešenje statusa igrača kojima je istekao ugovor, pre svega kada je u pitanju Džejms Naneli, ali i Danilo Anđušić, Uroš Trifunović...

Ipak, uprkos ovoj poplavi nezvaničnih informacija... Partizan se i dalje ne oglašava. Treba očekivati da se i to promeni od naredne nedelje kada se okončaju sastanci borda Evrolige.

Tada će u Humskoj tačno znati na čemu su.



tagovi

KK PartizanČima MonekeBaskonija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara