Dante Egzum sa loptom (Foto: Tviter/Partizan)
Dante Egzum sa loptom (Foto: Tviter/Partizan)

Partizan Mozzart Bet samo dva puta slavio u premijernom kolu: Niko ne sme da nam ubaci 60 poena za poluvreme

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.10.22. | 10:05

"Nismo imali potrebnu čvrtstinu ni u skoku, ni u odbrani. Nisu nas osetili ni u jednom trenutku. Igrali smo mlako i mekano, oni su iskusni igrači, znali su to da iskoriste. Razigrali su se, igrali su brzo, sa dosta laganih šuteva i kada uđu u dobar ritam, teško ih je zaustaviti što se i videlo", rekao je Danilo Anđušić posle poraza crno-belih u Berlinu

Više od osam godina se čekalo da Partizan Mozzart Bet zaigra ponovo Evroligu. Čekanju je došao kraj u petak uveče kada su crno-beli gostovali u Berlinu, ali to gostovanje će pokušati što pre da zaborave. Kako igrači, tako i navijači. Malo šta je funkcionisalo u povratničkom duelu. Posebno kritično je bilo u odbrani.

Kako je i sam trener Obradović rekao, druga deonica tokom koje je crno-bela ekipa napravila samo jedan faul i dopustila Nemcima da odu na čak plus 26, nikada više ne sme da se ponovi. Pokazao je Partizan posle toga da može da se nosi sa Albom, nekoliko puta su bili vrlo blizu da spuste na jednocifren zaostatak, u tome nisu uspeli i utakmica iz Mercedes Benz arene će se pamtiti po porazu. Ipak, neuspesi u prvim kolima nisu novost za klub iz Humske. Od kako se elitno takmičenje zove Evroliga, Partizan od 2001. godine do danas ima samo dva trijumfa u prvim kolima i čak 12 poraza. Trijumfi u uvodnom kolu su upisani 2001. godine protiv Ostendea i 2007. protiv Barselone, svih preostalih sezona klub iz Humske je beležio poraze. Svesni su svi igrači da nisu uspunili očekivanja, ali da je ovo samo jedna utakmica. Ostale su još 33 da se odigraju u Evroligi.

Izabrane vesti

"Moramo da pogledamo ovu utakmicu, vidimo gde smo sve grešili, i da je zaboravimo. Imamo zaista još mnogo mečeva da igramo, idemo dalje. Da se izdignemo posle poraza i pokažemo se u boljem svetlu", bio je komentar Danila Anđušića posle utakmice.

Iskusni bek je bio strelac 14 poena. Pogodio je dve trojke iz tri pokušaja i bio je jedan od aktivnijih na terenu kada su crno-beli pokušali da naprave preokret.

"Generalno loša utakmica u odbrani. U napadu smo bili dobri, postigli smo preko 80 poena, znamo da smo napadačka ekipa, da ćemo uvek postići poene, ali odbranu defintivno moramo da poboljšamo. Nikome ne smemo da dopuštamo da nam ubaci 60 poena za poluvreme, posebno u Evroligi gde svaka ekipa to lako kažnjava. Posle toga je teško da se vratiš u igru".

U jednom momentu je zaostatak iznosio i minus 26.

"Nismo imali potrebnu čvrtstinu ni u skoku, ni u odbrani. Nisu nas osetili ni u jednom trenutku. Igrali smo mlako i mekano, oni su iskusni igrači, znali su to da iskoriste. Razigrali su se, igrali su brzo, sa dosta laganih šuteva i kada uđu u dobar ritam, teško ih je zaustaviti što se i videlo".

Uprkos vrlo lošoj igri u prvom poluvremenu, Partizan Mozzart Bet nije bio bez šanse. U nekoliko navrata se nazirao pokušaj preokreta. Bilo je prilika da se zaostatak smanji na jednocifrenu razliku.

"Dobra stvar je da se nismo predavali, videlo se u trećoj četvrtini kada smo zaigrali znatno bolje, kada smo prišli na 10 poena. Pokazali smo da možemo iako nismo uspeli da preokrenemo. Česitam Albi na pobedi. Da smo uspeli da spustimo ispod 10 poena, sigirno da bismo imali šansu, drugačije bi izgledala utakmica", završava Anđušić.

Ubedljivo najbolji igrač Partizan Mozzart Beta bio je Dante Egzum. Novajlija u taboru trenera Obradovića. Prošle sezone je nosio dres Barselone, nekada važio za momka pred kojim je čudesna NBA karijera. Povrede su ga sprečile u tome, ali ako je prvi meč Evrolige u crno-belom dresu neka naznaka, internacionalaca iz Australije čeka izvanredna sezona. Ubacio je 22 poena, imao je tri skoka i četiri asistencije, a bio je i najviše na parketu - 33 minuta. Sa loptom u rukama i u prodoru ka košu izgledao je izvanredno. Ipak, dobra partija nije krunisana pobedom.

"Teška utakmica za nas, ali glavna stvar iz ovakvih susreta je da ne padamo previše, a ni posle pobeda ne treba da poletimo. Idemo samo da vidimo gde smo grešili i da se spremimo za naredni meč. Čestitam protivniku, odigrali su dobar meč. Mi smo morali mnogo bolje da rotiramo i generalno mnogo jače da radimo u odbrani", rekao je Egzum.

Jedan od onih od kojih se očekuje mnogo je kapiten Kevin Panter. Ubacio je Amerikanac 13 poena, ali ga nije slušao šut. Pogodio je samo jednu trojku iz pet pokušaja.

"Izgubili smo, čeka nas još puno posla", bio je kratak komentar Pantera za klupsku televiziju.

Crno-bele čeka nova gostovanja. Ekipa Željka Obradovića je u ponedeljak u Skoplju gde protiv MZT-a igra drugi meč ABA lige, a onda u Evroligi u petak igra u Španiji protiv Baskonije.

UČINCI PARTIZANA U PRVIM KOLIMA TOKOM SEZONA

22/23

Alba – Partizan 100:84

13/14

Barselone - Partizan 67:60

12/13

Bešiktaša - Partizan 81:65

11/12

Partizan – Efes 73:84

10/11

Žalgiris – Partizan 73:62

09/10

Partizan – Unikaha 64:72

08/09

Efes – Partizan 61:60

07/08

Partizan – Barselona 81:78

06/07

Lotomatika – Partizan 65:60

05/06

Partizan – Po Ortez 57:82

04/05

Partizan – Prokom Trefl 64:66

03/04

Union Olimpija – Partizan 69:67

02/03

Partizan – Real Madrid 82:86

01/02

Partizan – Ostende 86:77



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara