Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović u Partizan dovodi barem još dva pojačanja: Potreban plejmejker i krilni centar

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 17:23

Posle dogovora sa Brendonom Dejvisom, crno-beli nastavljaju potragu za novim pojačanjima

Iako je Partizan Mozzart Bet do sada ozvaničio samo tri pojačanja, veliki broj igrača je već dogovoren i u ovom trenutku Željko Obradović već računa na 11 igrača za narednu sezonu, ali tu nikako nije kraj. Ako uzmemo u obzir da će svi igrači iz prošle sezone osim Balše Koprivice napustiti Humsku, to znači da treba očekivati još dva jaka pojačanja. Samim pogledom na trenutni sastav zaključuje se da je potreban plejmejker kao i još jedan igrač na poziciji krilnog centra.

Verovatno će biti i više od dva pojačanja jer je Partizan u jednom trenutku prošle sezone imao čak 15 licenciranih igrača za Evroligu i ABA ligu. Tačnije tri čitave petorke.

Izabrane vesti

Iako su za sada ozvaničeni samo Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frank Nilikina, ugovore sa crno-belima su potpisali i brojni drugi igrači kao što su Sterling Braun, Arijan Lakić, Isak Bonga, Mario Nakić, Ajzea Majk, Tajrik Džons i Brendon Dejvis. Sada je samo na klubu iz Humske da ozvaniči njihov dolazak.

Samim pogledom na ova imena nije lako zaključiti ko će biti lider tima, po reputaciji izdvaja se Brendon Dejvis, a iza njega to su Ife Lundberg i Vanja Marinković. Svi ostali će morati ozbiljno da se dokažu kod Željka Obradovića.

"Napravićemo dobar tim za sledeću sezonu, iako sada nemamo mnogo igrača u našem rosteru. Predsednik Ostoja Mijailović, sportski direktor Zoran Savić i ja sa stručnim štabom uradićemo sve što je potrebno kako bi Partizan bio na visokom nivou, tamo gde svi želimo da bude", rekao je Željko Obradović za N1.

Ono što karakteriše ovu ekipu je činjenica da skoro svaki igrač može da pokriva barem dve pozicije pa će Željko Obradović moći maksimalno da kombinuje petorke na parketu. Na prvi pogled se čini da je tim biti znatno bolji kada je odbrana i skok u pitanju, nešto što je bio problem prošlosezonskoj ekipi, ali čini se da fali još jedan jak organizator igre.

Baš zato treba očekivati atraktivno ime na poziciji plejmejkera, samo ostaje da se vidi da li sportski sektor Partizana gleda ka NBA ligi ili će uzeti nekoga ko je već iskusan na evropskom tržištu. Pored organizatora igre, treba očekviati još jednog visokog igrača, pre svega na poziciji četiri jer je tu barem za sada Ajzea Majk koji je u Burgu bez većih problema igrao i na krilu.

Ostaje još samo da se razjasni kakav će biti konačan status Bruna Kabokla, ali nije realno očekivati da ga vidimo ponovo u crno-belom dresu posle svega. Prema informacijama Mozzart Sporta, Partizan ne računa na Aleksu Avramovića, Ognjena Jaramaza, Uroša Trifunovića i Džejmsa Nanelija. Od njih se klub još uvek zvanično nije oprostio za razliku od Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Pi Džej Doužera, Frenka Kaminskog, Mateuša Ponitke, Alena Smailagića, Danila Anđušića.

Jasno je da će potpuno rekonstruisani Partizan da se okupi sredinom avgusta i krene sa pripremama za novu sezonu, sa istim ambicijama.

NOVI SASTAV PARTIZAN MOZZART BETA

Plejmejkeri i bekovi

Frank Nilikina

Arijan Lakić

Ife Lundberg

Sterling Braun

Krila

Vanja Marinković

Isak Bonga

Mario Nakić

Krilni centri

Ajzea Majk

Centri

Brendon Dejvis

Tajrik Džons

Balša Koprivica



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara