Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović oformio novi Partizan, čeka se samo još krilni centar

Vreme čitanja: 4min | uto. 06.08.24. | 08:17

Gleda se najviše ka NBA tržištu za poslednjeg igrača koji bi kompletirao novi crno-beli tim pred početak priprema

Novi Partizan Mozzart Bet je skoro pa kompletiran. Čak 13 novih imena će obući crno-beli dres, a čeka se i 14. da svaka pozicija bude popunjena do početka priprema koje su zakazane za dve nedelje. Željko Obradović, zajedno sa sportskim direktorom Zoranom Savićem, traga još samo za krilnim centrom čime će prelazni rok za klub iz Humske biti okončan i tim za narednu sezonu formiran.

Svi već znaju da Partizan želi nešto posebno da uradi na predstavljanju tima jer je ozvaničen dolazak samo trojice igrača do sada, a to su Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina. Međutim, znamo i da su dogovoreni Arijan Lakić, Sterling Braun, Karlik Džons, Duan Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons, Brendon Dejvis, a poslednji u nizu koji je potpisao ugovor je mladi Mitar Bošnjaković.

Izabrane vesti

"Ako je istina ono što se pominje po društvenim mrežama mislim da ćemo biti odlična ekipa. Jaka na svakoj poziciji. Individualni kvalitet neće biti problem, samo hemija. To će biti glavni zadatak na trening kampu, da stvorimo hemiju u svlačionicu i onda mislim da možemo da budemo konkurentni protiv bilo koga. Došao sam da pobeđujem i osvajam trofeje, a mislim da to definitivno možemo ako bude ekipa kakva se očekuje i sa trenerom koga imamo", rekao je Ife Lundberg za Mozzart Sport o svojoj novoj ekipi.

Zato sada ostaje samo jedna nepoznanica - krilni centar. To je pozicija o kojoj se najviše pričalo i koja najviše intrigirala navijače. Prva i osnovna meta je bio Čima Moneke, ali zbog ogromnog obeštećenja od 1.500.000 evra koje je odredila Baskonija, crno-beli su odustali. Bilo je potom priče sa nekoliko igrača, meta je bio i Di Džej Vilson od koga se na kraju odustalo. Potraga za krilnim centrom se nastavlja, gleda se pre svega na NBA tržištu i cilj je završiti sve do početka priprema kako bi Obradović imao sve snage na raspolaganju da bi se potpuno novi tim uigrao i upoznao tokom priprema koje će biti odrađene na Kopaoniku..

Doduše, donekle je pometnju uneo i Bruno Kaboklo izjavom da bi se radio vratio u Humsku naredne sezone uprkos činjenici da je napustio ekipu pred prošlosezonsko finale sa Crvenom zvezdom i najavom njegovog agenta da će tužiti ekipu iz Humske. Prema poslednjim informacijama Mozzart Sporta, Brazilac se neće vraćati, ali se čini da su vrata ipak pomalo otvorena da dođe do nekog senzacionalnog preokreta u čitavom slučaju.

Sve što se dešava ovog leta u Partizanu je proizvod prošle sezone koja je po svim sportskim parametrima bila neuspešna. Uprava kluba je dala puno poverenje Željku Obradoviću koji je potpisao novi dvogodišnji ugovor i onda odlučio da raspusti apsolutno sve koji su bili stub tima prethodne tri sezone.

"Svestan sam da ova sezona nije uspešna. Prvi ću da kažem da nije uspešna, onda se radi sledeće... Ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da opravdam to poverenje", rekao je bio Željko Obradović.

Ubrzo su krenuli da se nižu odlasci. Kevin Panter je otišao u Barselonu, Zek Ledej se vratio u Milano, Alen Smailagić se preselio u Kanuas, Danilo Anđušić u Dubai, Džejlin Smit i Mateuš Ponitka u Bahčešehir. Aleksa Avramović je iznenadio mnoge kada je potpisao za CSKA Moskvu, Pi Džej Doužer se vratio u NBA ligu gde će sada nositi dres Minesote, čekaju se novi klubovi za Uroša Trifunovića, Džejmsa Nanelija, Ognjena Jaramaza i Frenka Kaminskog koji je možda i završio karijeru. Ostao je samo Balša Koprivica koji će ponovo nositi crno-beli dres i biti jedni koji poznaje sistem Željka Obradovića.

Svi ostali će tek videti kako sve to izgleda pod dirigentskom palicom najtrofejnijeg trenera Evrolige. Kreće potpuno novi crno-beli projekat pošto je prethodni okonačn samo sa jednom titulom u sezoni koja će se još dugo prepričavati jer je tada Partizan mogao i do završnog turnira Evrolige.

Sada će neki novi momci pokušati da prave uspehe koji se očekuju od armije navijača koji su u eri Željka Obradovića ispunjavali Beogradsku arenu iz nedelje u nedelju.

Nešto slično se očekuje i naredne sezone, samo da stigne taj krilni centar.




tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara