Ife Lundberg (© Star sport)
Ife Lundberg (© Star sport)

Lundberg prvi put kao igrač Partizana: Hoću da ubacujem velike šuteve, Smit mi pričao lepe stvari

Vreme čitanja: 6min | ned. 04.08.24. | 08:21

Danski reprezentativac Gabrijel Ife Lundberg samo je jedan od trojice ozvaničenih pojačanja Partizana, a u razgovoru za Mozzart Sport je otkrio šta očekuje od nove avature u Beogradu sa potpuno novim crno-belim timom

Nešto potpuno novo se sprema u Partizan Mozzart Betu. Željko Obradović je odlučio da u potpunosti rekonstruše ekpu za narednu sezonu. Više u crno-belom nema Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Alekse Avramovića... Neki novi momci će pokušati da pobeđuju na svim frontovima i obraduju armiju navijača koji ih željno iščekuju. Iako je crno-belih klub doveo veliki broj novih igrača, samo su trojica ozvaničena. Vanja Marinković, Frenk Nilikina i Gabrijel Ife Lundberg koji se iz Danske javio za Mozzart Sport da prodiskutuje šta očekuje od novog tima.

Izabrane vesti

"Ćao, ćao", bilo je prvo što je rekao za naš portal, a onda u raspoloženom maniru nastavio:

"Trenutno sam u Danskoj. Uživam u slobodnom vremenu, već sam u treningu. Pratim pomalo i Olimpijski turnir, ali se pre svega spremam za ono što me čeka sledeće sezone".

Čeka ga naravno Partizan Mozzart Bet sa kojim je potpisao ugovor na dve sezone.

"Uzbuđen sam. Biću deo novog projekta, znam da se pravi nova ekipa. Nisam mogao da propustim priliku da zaigram u Beogradu. Svaki put kada sam igrao protiv Partizana bilo je neverovatno iskustvo, rekao sam bio sebi da moram nekada u karijeri da zaigram ovde i baš mi je drago što se to već sada ispunilo. Legendaran tim, sa legendarnim trenerom i navijačima o kojima bruji cela Evropa. Zaista sam sebe zamišlljao u ovom dresu kako igram pred ovim navijačima u punoj Areni u Beogradu".

Sada je pitanje kako je došlo do dogovora sa klubom iz Humske?

"Pozvao me je Željko Obradović, bio je to prijatan razgovor. Ne previše dugačak. Kada te zove najtrofejniji trener Evrolige, onda i nema previše razmišljanja, premišljanja... Veoma brzo smo se dogovorili".

Otkriva da je bilo nekoliko razgovora sa crno-belima.

"Trener Obradović me je pozvao, rekao bih da opipa puls. Da vidi kako ja razmišljam. Pitao me je da li sam razmišljao o Partizanu i da li sam zainteresovan. Odgovorio sam mu da jesam zainteresovan i posle toga su dogovoreni neki detalji. Sve je išlo glatko".

Lundberg u Areni (© Star sport)Lundberg u Areni (© Star sport)

Ludberg je već neko ko je stekao zavidnu reputaciju u Evroligi. Prošle sezone je bio jedan od najbitnijih igrača u Virtusu iz Bolonje. Sada se očekuje da bude važan faktor i u beogradskim crno-belima.

"Nisam razgovarao o minutaži i ulozi o timu. Nekako smatram da se to i ne pita kada vas zove trener kao što je Željko Obradović. Naravno očekujem da imam ulogu zbog sezone koje sam imao. Mogu da bude starter, mogu da ulazim sa klupe. Osećam se da mogu da pomognem na više načina".

Kao što smo istakli, Lundberg je jedan od trojice koji su ozvaničili svoj prelazak u Partizan, ali dogovoreni su i Arijan Lakić, Sterlin Braun, Karlik Džons, Duan Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons, Brendon Dejvis, a sada i mladi Mitar Bošnjaković.

"Ne znam ko je sve došao. Znam samo za nas trojicu, ali te priče su uvek interesantne i svi ih prate", uz smeh će popularni Ife:

"Ako je istina ono što se pominje po društvenim mrežama mislim da ćemo biti odlična ekipa. Jaka na svakoj poziciji. Individualni kvalitet neće biti problem, samo hemija. To će biti glavni zadatak na trening kampu, da stvorimo hemiju u svlačionicu i onda mislim da možemo da budemo konkurentni protiv bilo koga. Došao sam da pobeđujem i osvajam trofeje, a mislim da to definitivno možemo ako bude ekipa kakva se očekuje i sa trenerom koga imamo".

Lundberg je neko koga navijači Partizana dobro znaju kao neko ko ih je ozbiljno nervirao, ali će sada moći da navijaju za njega. Prošle sezone je dva puta doneo pobedu Virtusu u duelima protiv ekipe Željka Obradovića. U Beogradu je dao 16 poena i doneo pobedu svom timu, a još suroviji je bio u Bolonji kada je 11 od 20 poena vezao u poslednjih pet minuta i tako naneo jedan od najbolniji poraza prošle sezone klubu iz Humske.

"Tako je ispalo. Pogađao sam neke bitne šuteve protiv Partizana. U Bolonji je bilo za pobedu, ali ne mislim da su mi to bile najbolje partije. Mogu bolje. Samouveren sam u svoje sposobnosti jer verujem u sopstveni rad u koji sam mnogo vremena uložio".

Čini se da baš ti bitni šutevi koje uzima i koje pogađa ga izdvajaju od konkurencije.

"Nikada se nisam bojao takvih situacija. Zapravo najviše volim takve situacije, velike... Bitne. Imamo samopouzdanje da uzmem i pogodim te šuteve, pre svega jer znam koliko sam vremena uložio u treninge. Radim neprestano na sebi i to je proizvod svega".

Konstatujemo posle ovih reči da navijači Partizana mogu da očekuju da pogađa pobedničke šuteve i u dresu kluba iz Humske.

"Postavljate sada visoko lestvicu. Obožavam to. Ne bežim od odgovornosti i pritiska. Želim to. Naravno sve u službi ekipe. Želim da pobeđujemo kao tim".

Opet se vraćamo na činjenicu da je tim nov i da pobede neće biti lako ostvarivati.

"Tu je Željko Obradović da pomogne. Moramo da slušamo njega. Ne očekujem da bude problema. Svi smo profesionalci. Hemija će biti ključ na početku i na tome ćemo sigurno najviše raditi".

Otkriva da je dobio savete od prošlosezonskog člana ekipe.

"Razgovarao sam sa Džejlinom Smitom sa kojim imam sjajan odnos jer smo igrali zajedno u Bolonji. On mi je pričao o timu, treneru, klubu i Beogradu. Čuo sam dobre stvari. Zahvalan sam mu na savetima. Mislim da dolazim spreman".

Lundberg u duelu sa Nemanjom Nedovićem (© Star sport)Lundberg u duelu sa Nemanjom Nedovićem (© Star sport)

Kako sam kaže, dolazi spreman, ali jedno su saveti, a nešto sasvim drugo je zaista obući crno-beli dres Partizana, igrati za njega, posebno mečeve protiv Crvene zvezde koja je prošle sezone dominirala protiv večitog rivala.

"Slušao sam o tom meču puno toga. Gledao sam i klipove naravno. To je jedna od stvari koje baš želim da iskusim. Znam da je ludnica, znam da je teško. Da bude intenzivno, da su u sve uključeni i navijači, sudije. Bude svega. Krcata dvorana, ali verujte... Ja živim za to. Znam da je srpska košarka nešto posebno sa bogatom istorijom. Sada želim i ja da budem deo te istorije kao igrač Partizana".

Pokušavamo da navedemo elokvetnog Danca da otkrije šta bi to mogao da bude adut nove ekipe Partizana.

"Svestranost. Igrači koji pokrivaju više pozicija, pre svega u odbrani. Mislim da možemo sve i svakoga da odbranimo i da se adaptiramo na razne stilove igre. Naravno trener to određuje, ali verujem da ćemo moći mnogo toga da sprovedemo u delo na terenu koji je jedino merilo svega jer smo na papiru baš baš jaki, samo da to pokažemo i na terenu, a verujem da hoćemo".

Za kraj malo smo se dotakli i njegove biografije. Momak Nigerijskih korena je rođen u Kopenhagenu, igrao je Danskoj prve četiri godine profesionalne karijere pre nego što se preselio u Španiju 2017. godine kada je zaigrao za Manresu, potom je igrao za Tenerife. Proveo je jednu sezonu u Poljskoj, a onda jednu u CSKA Moskvi.Imao je kratak izlet u Finiksu 2022. godine pre nego što je potpisao za Virtus iz Bolonje za koji je nastupao sa uspehom prehotne dve sezone.

"Zadovoljan sam dosadašnjom karijerom, ali ne razmišljam previše šta sam uradio ili šta sam mogao. Idem svojim putem. Radim naporno i zbog toga sam sada u Partizanu. Srećan sam zbog toga jer imam priliku da sarađujem sa velikim trenerom u velikom klubu koji prate najglasniji navijači u Evropi", završava Lundberg razgovor za Mozzart Sport.



tagovi

Ife LundbergKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara