Adam Silver i Nikola Topić (©AFP)
Adam Silver i Nikola Topić (©AFP)

Nikola Topić u Oklahomi Siti Tanderima!

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.06.24. | 03:22

Srpski plejmejker ide tamo gde su Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski bili prošle sezone

Nikola Topić se nije našao u Top 10 pikova ovogodišnjeg NBA drafta, već je sa 12. pozicije završio u Oklahomi Siti Tanderima!

Tokom prošle godine projektovao se plasman među pet, čak i među tri, pa i da bi mogao da bude prvi pik na draftu, ali ga je teška povreda kolena odvojila od terena u drugoj polovini sezone zbog čega su mu malo pale akcije. Nije završio u San Antoniju ili Juti kako se projektovalo, ali ide u Oklahomu.

Izabrane vesti

Tanderima je bio potreban pravi plejmejker po odlasku Džoša Gidija u Čikagu i dolaskom Aleksa Karusa, neko ko će da zameni Šeja Gildžesa Aleksandera i neko ko može da poveže redove, a to je upravo Nikola Topić. No, s obzirom na stanje povrede i operacije, ostaje da se vidi hoće li sin čuvenog reprezentativca Milenka Topića morati da propusti celu narednu sezonu ili ne. Nadamo se da neće, ali opet, ako će to da garantuje mir u nastavku karijere, onda je i bolje da ne žuri sa povratkom.

Svakako, jako je lepo znati da je Nikola Topić završio u franšizi koja ima visoke, šampionske ambicije! To znači da će srpski plej imati vatreno krštenje u timu gde će imati obavezu da odmah doprinese igri ekipe, odnosno manje će se tolerisati neke stvari za razliku od timova koji ne pucaju visoko. Opet, pošto se oporavlja od povrede, jasno je da će Mark Degnolt morati malo da sačeka i bude strpljiv sa Srbinom.

Oklahoma je bez trunke dileme jedna od najboljih ekipa za razvoj mladih igrača, a generalni menadžer Sem Presti je nizom sjajnih poteza obezbedio franšizi brdo budućih pikova. Jedan od njih konvertovan je u izbor Nikole Topića.

Interesantno, evropski juniorski šampion sa Srbijom prošle godine u Nišu dolazi na mesto gde je prošle sezone kratko bio Vasilije Micić, a znatno duže Aleksej Pokuševski. Bivši dvostruki osvajač Evrolige je posle pola sezone otišao u Šarlot, baš kao i nekadašnje dete Olimpijakosa, koga su povrede sprečile da ostavi dublji trag, odnosno uticale su da izgubi mesto u timu. Videćemo šta Topića čeka u Oklahomi i koliko će mu ova sredina biti talična.

On je u prošloj takmičarskoj godini prosečno beležio 18,6 poena i 6,9 asistencija uz 65 odsto šuta za dva i 29 odsto za tri poena, a maltene sve što je uradio, postigao je igrajući za Megu. Nedugo po povratku u Crvenu zvezdu zadesila ga je povreda koja ga je odvojila od terena praktično do kraja ove sezone i verovatno u sledećoj.

Svakako, želimo sve najbolje Topiću u novom klubu!



tagovi

NBA ligaNBA draftNikola Topić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara