Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

NBA večeras: Derbi u Nju Orleansu, Lilard nišani koš Sparsa

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.11.22. | 22:57

Početak nove NBA sezone je doneo dosta sjajnih napadačkih partija najboljih svetskih košarkaša. Trenutno njih čak osmorica imaju prosek poena po utakmici veći od 30 - na vrhu je Luka Dončić sa 34,3 poena po meču, a slede Džoel Embid (32,3), Džejson Tejtum (31,9), Donovan Mičel (31,5), Šej Gildžes-Aleksander (31,5), Stef Kari (31,5), Janis Adetokumbo (31,3) i Kevin Durant (30,6). Deo njih igra i večeras, ali niko se ne nalazi na našem tiketu koji preporučujemo za vas...

NJU ORLEANS PELIKANS - MEMFIS GRIZLIS (zbir poena na meču (229,5), tip manje, kvota 1,85)

Ovo je verovatno najzanimljivija utakmica noćašnjeg NBA programa i definitivno je jedna od onih koje treba pogledati. Obe ekipe su nastavile s dobrim igrama koje su imale prošle sezone i drže solidna mesta na Zapadu: Grizliji su četvrti s učinkom 9-5, a Pelikani osmi sa 7-6. I jedni i drugi imaju dosta mladih igrača u timu, igraju uzbudljivu utakmicu i mogu da budu samo još bolji u sledećem periodu, a teško je prognozirati ko bi mogao da dođe do pobede. Mi ćemo se umesto toga baviti ukupnim zbirom poena na meču. Iako i Nju Orleans i Memfis imaju dosta napadačkog oružja, margina nam se ipak čini prevelikom. Ako pogledamo zadnjih pet mečeva i jedne i druge ekipe i izbacimo one koji su otišli u produžetak, videćemo da je na samo jednoj utakmici (Indiana - Nju Orleans) broj poena bio veći od ovog zbira. I jedni i drugi igraju napadačku košarku, ali ima tu dovoljno odbrane da ne bi bilo previše poena na utakmici.

Izabrane vesti

DEJMIAN LILARD (broj poena na meču (25,5), tip više, kvota 1,85)

Sviđa nam se kako Portland izgleda ove godine. Blejzersi su se u zadnjih sezonu-dve mučili, a sada su pronašli dobru ekipu. Anferni Sajmons je odlično zamenio Si-Džej MekKaluma, dolazak Džerami Grenta se pokazao kao pravi izbor, ali sve ipak počinje i završava se s Dejmianom Lilardom. On je opet namestio svoju ruku, ima prosek od 28.6 poena po utakmici uz sjajnih 46,8% šuta i 39,7% za tri, te je opet pokazao da je elitni napadač. Portland večeras igra protiv San Antonija koji je u zadnjih nekoliko utakmica pokazao da je dobar ulazak u sezonu bio samo slučajan, odnosno da će da se bore za Viktora Vembanjamu, a ne za neki rezultat ove sezone. Lilard je u prvoj utakmici nakon povratka s pauze zbog lakše povrede imao problema i postigao tek 19 poena, ali nakon toga je Šarlotu ubacio 26, a Dalasu 29 poena pa je jasno da se čovek opet nalazi u formi u kojoj ova margina ne izgleda kao prevelika prepreka.

DŽULIUS RENDL (broj poena na meču (20,5), tip više, kvota 1,85)

Džulius Rendl se stabilizovao u Njujorku. Brojke su mu na stabilnih 20,8 poena, 9,1 skokova i 3,4 asistencije, slične kao i prethodnih godina u Niksima, a u zadnjih pet utakmica je dodatno povećao učinak pa je u njima prosečno postizao 26 poena. Svaki put je u tim mečevima prebacivao večerašnju marginu, a s obzirom na to da Njujork večeras igra protiv Jute, to bi mogao opet da učini. Naime, Džez možda jeste iznenadio sve svojim igrama ove sezone u napadu, ali u odbrani oni nemaju nekoga ko bi mogao da zaustavi Rendla. Ni Lauri Markanen ni Keli Olinik nisu ti igrači.

SPENSER DINVIDI (broj poena na meču (17,5), tip više, kvota 1,85)

Seća li se netko da je Džejlen Branson igrao u Dalasu? Malo karikiramo jer je jasno da su dobre partije sadašnjeg igrača Njujorka u poslednje dve sezone u Maveriksima ostavile traga, ali ovo pitanje smo postavili jer je njegov učinak bez problema nadoknadio Spenser Dinvidi. On je ove sezone na proseku od 18,5 poena, 4,7 asistencija, 3,5 skokova i 1,2 ukradenih lopti i jasno je da uživa igrati s Lukom Dončićem, odnosno da koristi sve prilike koje mu Slovenac pruža. Dalas igra večeras protiv Klipersa koji imaju dosta problema ove sezone i opet bi moglo da se otvori dosta prostora za Dinvidija. On je u zadnja tri meča na proseku od 27,3 poena po utakmici. Vrlo lako bi mogao to da nastavi.

Piše: Emir Fulurija


tagovi

NBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara