Šarunas Jasikevičijus (REUTERS/Marko Djurica)
Šarunas Jasikevičijus (REUTERS/Marko Djurica)

Meli u poslednjoj sekundi spasao Fenerbahče ozbiljne bruke

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 19:39

Zamalo šokantan poraz Fenerbahčea u domaćem šampionatu

Samo 45 sati posle derbija sa Efesom u Evroligi morali su na parket i izgubili su apsolutnog autsajdera

Šarunas Jasikevičijus se sigurno nije nadao da će njegova već u drugom kolu turskog šampionata imati muke i to protiv ekipe koja je u prvom kolu izgubila upravo od Efesa i to veoma ubedljivo (59:100).

Izabrane vesti

I pored limitiranog odmora nisu mnogo putovali iz Istanbula u Jalovu, gde su izbegli šokantan poraz i slavili posle produžetka 97:90. Bilo je to veoma loše veče Fenerbahčea i jedna od onih utakmica za zaborav. Svakako, na kraju su pobedili.

Domaćin je izašao da se raspucava sa gostujućom ekipom što im je i pošlo za rukom, pošto su ubacili Feneru 26 poena u prvoj četvrtini i imali poen prednosti. U drugoj deonici desio se potpuni raspad Fenera koji je ubacio samo devet poena za deset minuta i na poluvreme otišao sa -10 na gostovanju gde je već upisao pobedu.

Kada su treću deonicu otvorili serijom 10:0 i prvo izjednačili pa onda i poveli, delovalo je da će stvari doći na svoje, ali Jalova je uspela da se vrati kako je i bilo pre rapsodije Fenera. Ponovo su zaigrali dobru odbranu, bili sigurni u napadu i pred poslednjih 10 minuta imali su +8. Na startu četvrte odlaze na velikih +13 i delovalo je da povratka za Fener nema. Takvo je bilo veče. Ipak, Fener se izvukao jer je u poslednjim sekundama gubio 83:80, a Nikolo Meli je namerno promašio bacanje, lopta mu se vratila i pogodio je trojku za produžetak. U produžetku su bili ubedljivi.


Do pobede su ih predvodili Hejs-Dejvis sa 22, Biberović sa 16 i Kolson sa 14 poena. Boban Marjanović i Marko Gudurić upisali su po osam poena.

U gostujućoj ekipi istakli su se Ves Klark sa 23 i Martin Krampelj sa 16 poena.


tagovi

KK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara