Navijači Makabija u Pioniru prošle sezone (©MN Press)
Navijači Makabija u Pioniru prošle sezone (©MN Press)

Makabi može opet da igra Evroligu u Pioniru, pod jednim uslovom

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 12:31

Ostaje da se vidi hoće li se rat završiti, odnosno da li će moći da se garantuje bezbednost gostujućim ekipama

Sezona za nama prošla je u znaku Makabijevog boravka u Beogradu i utakmica na 'domaćem' terenu u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić, a Ponos Izraela će možda i naredne jeseni ponovo da igra u nekadašnjem Pioniru.

To je odluka koju je Evroligin Bord doneo na osnovu predloga o zamenskim dvoranama. Izrael je i dalje trusno područje zbog ratnih dejstava, u Makabiju se nadaju da bi situacija mogla da se smiri bar toliko da može svoje utakmice da igra u Tel Avivu, a za slučaj da to ne bude moguće, odnosno da gostujućim ekipama ne bude mogla da se garantuje bezbednost, alternativna dvorane biće upravo Pionir.

Izabrane vesti

Makabi je čak dao predlog Evroligi da sve evropske utakmice igraju u čuvenoj beogradskoj dvorani, dok je Evroliga istu stavila kao "rezervnu". To znači, ako u Tel Avivu ne bude moglo da se igra, Makabi je domaćin u Pioniru. Sada, da li sa navijačima ili bez njih, kao što je bilo praktično sve do četvrtfinala sa Panatinaikosom kada je dozvoljen određen broj pristalica na tribinama, to će verovatno naknadno biti rešeno.

Gradski rival Hapoel, kao i onaj iz Jerusalima, predložili su da im alternativna dvorana bude Samokov arena u Bugarskoj.

Dok sezona ne počne, Evroliga će pratiti dešavanja u Izraelu i svim relevantnim stranama, kako bi se radilo na dobijanju garancija za sigurno igranje košarkaških utakmica najvišeg nivoa. Beograd svakako spremno čeka.


tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara