Litvanci skratili spisak, bez Kavaliauskasa i Milaknisa

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 16:17

Adomaitis objavio na kojih 19 igrača još uvek računa za predstojeće Svetsko prvenstvo

Još nešto manje od dva meseca ostalo je do početka Mundobasketa u Kini. Košarkaši su još uvek na sasvim zasluženim odmorima nakon završetka naporne sezone, a za to vreme selektori imaju pune ruke posla. Nakon što je Aleksandar Đorđević pre samo nekoliko dana odlučio da saopšti skraćeni spisak naše reprezentacije, na sličan korak odlučio se Dainius Adomaitis. Litvanac je napravio rez i na listi ostavio još samo 19 košarkaša.

Možda i najveće iznenađenje od svega jeste što na spisku ovoga puta nema Antanasa Kavaliauskasa i Arturasa Milaknisa, košarkaša Žalgirisa iz Kaunasa. Pored njih, sa početnog spiska precrtani su Dovis Bičkauskis, Evaldas Kairis i Egidijus Mockevičijus.

Izabrane vesti

Tako su u konkurenciji od plejmejkera ostali Mantas Kalnietis iz Asvela, potom Lukas Lekavičijus koji je nastupao za Žalgiris, kao i Žigimantas Janavičijus iz litvanskog Skaj Kopa.

Na poziciji beka na spisku su ostali Marijus Grigonis iz Žalgirisa, Renaldas Seibutis iz španske Saragose, zatim Adas Juškevičijus iz Nantera i Rokas Giedraitis iz berlinske Albe.

Preostala krila su Mindaugas Kuzminskas koji je nastupao za Olimpiju iz Milana, Edgaras Ulanovas iz Žalgirisa, Jonas Mačiulis iz grčkog AEK-a i Arnas Butkevičijus iz tamošnjeg Ritasa.

Krilni centri koji se još uvek nadaju da će biti na završnom spisku su Domantas Sabonis iz Indijana Pejsersa, Paulijus Jankunas iz Žalgirisa, Eimantas Bendžijus iz Ritasa, kao i Gitis Masiulis koji je tekuću sezonu proveo na pozajmici u Neptunasu.

Od centara su na spisku ostali Jonas Valančiunas koji je prešao u Memfis, potom Arturas Gudaitis iz Olimpije iz Milana, Martinas Ekodas iz Ritasa i Martinas Geben iz Juventusa.

Ono što je za sada poznato je da postoji mala šansa da će Gudaitis i Mačiulis biti na konačnom spisku. I jedan, a i drugi se oporavljaju od zadobijenih povreda i teško je da će imati dovoljno vremena da u potpunosti budu spremni za odlazak u Kinu.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara