Kraj Evrobasketa za Nemanju Nedovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.09.22. | 11:51

U pitanju je ruptura lista

Raspoloženje na vrhuncu, pa upozorenje selektora da se „ne puvamo“, a onda i prva loša vest iz tabora selekcije Srbije ovog leta. Nadamo se i poslednja. Nemanja Nedović je završio Prvenstvo Evrope još u grupnoj fazi.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, bek naše reprezentacije povređen je tokom susreta sa Izraelom, tokom druge četvrtine je napustio parket, da bi narednog dana dodatnim pregledima utvrđeno kako mu je staradao list. Zbog rupture tog mišića neće biti u prilici da igra do kraj takmičenja.

Izabrane vesti

Prema pravilima FIBA, kao organizatora Evrobasketa, u ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost zamene. Samim tim, rotacija Svetislava Pešića je skraćena i put ka završnici moraće da krči sa 11 košarkaša.

Nedović je na četiri utakmice dosad provodio po 13 minuta na parketu, beležio po šest poena, 1,8 asistencija i 1,3 skoka po meču.

Naredni meč Srbija igra u četvrtak od 21 čas protiv Poljske u završnom meču Grupe D. Dosad ima sve četiri pobede i u slučaju još jedne u osminu finala bi kao prvoplasirana selekcija u grupi.


tagovi

Nemanja Nedovićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara