Promene u klubovima (©Baskonia, ©Hapoel Tel Aviv)
Promene u klubovima (©Baskonia, ©Hapoel Tel Aviv)

Košarkaška pijaca: Motli napustio Evroligu, Baskonija se oprostila sa trojicom

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 12:48

Balcerovski se vraća u Španiju

Novi dan – novi transferi širom Evrope. Košarkaška pijaca radi punom parom, a transfera je toliko da ne može sve ni da se popiše u odvojenim tekstovima. Zato ćemo još jednom da sumiramo nekoliko poslova koji su se dogodili...

Najzanimljivi je da je Džonatan Motli napustio Evroligu posle rastanka sa Fenerbahčeom. On se vratio u Evrokup i potpisao za Hapoel iz Tel Aviva! Američki centar stavio je svoj autogram na ugovor u trajanju od dve sezone.

Izabrane vesti

Motli se poslednjih dana dovodio u vezu sa nekoliko evroligaških klubova, ali očigledno nije bilo dovoljno konkretnog interesovanja, pa je izabrao sigurnu opciju i verovatno dobru platu. On je svoju drugu godinu u Feneru završio sa 11,2 poena, 4,2 skoka i 1,1 asistencijom na 36 nastupa u elitnom takmičenju. Pred kraj sezone je doživeo povredu zbog koje nije bio u mogućnosti da pomogne saigračima.

Centar rodom iz Hjustona je Evrokup igrao u sezoni 2021/22 sa Lokomotivom iz Krasnodara, ali je posle eskaliranja sukoba u Ukrajini otišao iz Rusije i preselio se u Fenerbahče. Tokom te sezone u drugorangiranom takmičenju bio je dominantna sila sa 21,2 poena, sedam uhvaćenih i 1,3 podeljene lopte, za indeks korisnosti 23,9!

Baskonija je u razmaku od nekoliko minuta potvrdila odlaske trojice prošlosezonskih prvotimaca. Klub se zahvalio Majku Kocaru, Krisu Čiozi i Džordanu Tiodoru na službi. Zanimljivo, Baski i dalje nisu objavili rastanak sa Kodijem Milerom Mekintajerom koji je nedeljama unazad označen kao Zvezdin izbor za prvog plejmejkera, čak i da je plaćeno obeštećenje za njega u iznosu od 450.000 dolara.

Velike promene se dešavaju u Vitoriji. Pre pomenutog trilinga otišli su Vanja Marinković, Dani Dijez, Met Kostelo, Kodi Miler Mekintajer je na pragu Crvene zvezde, šuška se već neko vreme da bi mogao da ode i Čima Moneke, nije tu ni Duško Ivanović... Klub još nije rešio pitanje novog trenera, ali je prvi pik već neko vreme Jaka Lakovič. U međuvremenu potpisani su novi plejmejker Kamar Boldvin i Timoti Luvavu Kabaro, obojica na dvogodišnje ugovore, dok je sa Sanderom Rajesteom produžen ugovor na još godinu dana. Pre toga i sa Tadasom Sedekerskisom do juna 2029. i Markusom Hauardom do leta 2028!

Olek Balcerovski završava svoju ne mnogo uspešnu epizodu u Panatinaikosu. Poljak jeste osvojio najvažnije trofeje, ali se igrom nije pokazao kao pojačanje kakvo je trebalo da bude. On će karijeru nastaviti u Španiji, samo ne u Gran Kanariji gde je proveo pet godina – uz onu jednu na pozajmici u Megi – već će postati novi igrač osvajača FIBA Lige šampiona, Unikahe iz Malage.


tagovi

Džonatan MotliKris ČiozaDžordan TiodorMajk KocarAleksander BalcerovskiBaskonijaKK FenerbahčeHapoel Tel AvivUnikahaEvroligaFIBA Liga šampionaEvrokup

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara