Tarik Blek (©MN Press)
Tarik Blek (©MN Press)

Košarkaška pijaca: Alba dovela najboljeg centra Evrokupa, Blek ponovo u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 14:39

Rivero ostaje u Makabiju, a Vit Krejči u NBA ligi

Stišala se malo početna bura na evropskoj košarkaškoj pijaci, ali to ne znači da je sve stalo. Naprotiv. Klubovi su i dalje aktivni, samo su sada više angažovani oni koji nemaju zapažene evropske rezultate.

Alba je potpisala Treviona Vilijamsa. Reč je o 23-godišnjem američkom centru, članu idealne petorke Evrokupa! Vilijams je stigao iz Ulma, a u Berlinu je parafirao ugovor na dve godine.

Izabrane vesti

On je prošle sezone bio jako dominantan u drugorangiranom takmičenju, gde je imao prosečan dabl-dabl učinak sa 14,8 poena, 10,8 skokova i 4,4 asistencije. To mu je donelo ne samo mesto u idealnoj petorci, već je bio i najbolji skakač takmičenja. U nemačkom prvenstvu mu je statistika bila za nijansu slabija, ali je svakako veliko i ozbiljno pojačanje za Albu.

Asvel je takođe dovela pojačanje na centru - Tarika Bleka. Iskusni dugajlija doneće širinu u unutrašnjoj liniji ekipe iz Vilerbana. Protekle sezone igrao je u Ređo Emiliji, gde je imao 8,2 poena i 4,4 uhvaćene lopte po meču. Još je učinkovitiji bio u ple-ofu Palakanestra gde je ubacivao gotovo 11 poena.

Blek iza sebe ima bogato iskustvo, preko 220 mečeva u NBA i još 85 u Evroligi, a kroz epizode u Zenitu, Makabiju i Olimpijakosu statistika mu je bila sledeća - 8,3 poena i 3,5 skokova.

Makabi iz Tel Aviva je odlučio da produži saradnju sa Hasijelom Riverom na još godinu dana. Košarkaš rodom sa Kube imao je solidnu sezonu u redovima Ponosa Izraeala sa kojim je stigao do četvrtfinala Evrolige, ali se na putu ka Fajnal foru isprečio kasniji šampion Evrope Panatinaikos.

On je u Evroligi doprinosio sa 7,6 poena, 3,1 skokom i jednom asistencijom na 40 nastupa. Makabi ima još mnogo rupa da popuni posle velikog broja odlazaka, pogotovo nakon što su klupske boje promenili Vejd Boldvin, Lorenzo Braun, Bonzi Kolson, Džejms Veb... Stigli su Venjen Gebrijel, Džejlen Hord i Livaj Rendolf, a Oded Kataš trenutno na raspolaganju ima devetoricu igrača. Čeka se i potpis Džordana Lojda.

Jedna vest iz NBA lige. Vit Krejči ostaje saigrač Bogdanu Bogdanoviću u Atlanti. Kako je javio Adrijan Vojnarovski, Čeh je dogovorio produžetak saradnje na još četiri godine za 10.000.000 dolara.

Krejči je stigao u Atlantu decembra prošle godine, odigrao je 22 meča i upisivao 6,1 poen, 2,4 skoka i 2,3 asistencije uz 41 odsto uspešnosti u šutu sa distance. Kvin Snajder mu je dao šansu i zadovoljio je, zbog čega ostaje u rosteru Hoksa.


tagovi

Košarkaški transferiTarik BlekKK Makabi Tel AvivKK AsvelAlba BerlinTrevion VilijamsHasijel RiveroVit Krejči

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara