Detalj sa utakmice (© ABA Liga)
Detalj sa utakmice (© ABA Liga)

Kevin Panter posle 10 godina vratio Partizan Mozzart Bet na vrh!

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.06.23. | 22:00

Kevin Panter odigrao maestralnu utakmicu u finalnom petom meču protiv Crvene zvezde i doneo regionalni trofej crno-belima koji sada i garantuje Evroligu naredne sezone

Čekanje za navijače Partizan Mozzart Beta je najzad okončano. Posle decenije posta, klub iz Humske je ponovo šampion ABA lige. Sedmu titulu regionalnog prvaka crno-beli su osvojili u vulkanu Arene koju je popunilo 22.198 navijača i tako uz rekordnu posetu srušili Crvenu zvezdu u odlučujućoj petoj utakmici. Od prve sekunde meča samo jedan cilj je imao Partizan, osvojiti titulu, bez obzira na dešavanja na parketu, a bilo je svega. Od dominacije i prednosti od 20 poena, do drame u finišu, ali na kraju veliko slavlje kluba iz Humske 96:85.

Pored sedme titule regionalnog prvaka, vredi napomenuti da je Željko Obradović osvojio prvu titulu po povratku na klupu Partizana. Sada je svojoj impresivnoj biografiji u kojoj je osvajao sve što se do sada moglo osvojiti dodao i trofej namenjen šampionu ABA lige.

Izabrane vesti

Mnoga su se pitanja postavljala pred ovu utakmicu, posebno posle katastrofalnog izdanja u četvrtom susretu. Međutim, sada kada je bilo najpotrebnije, crno-beli igrači su zaigrali šampionsku košarku. Onu kojom su rušili Real Madrid, samo za razliku od te serije u Evroligi, Crvenoj zvezdi nisu dopustili da se vrati iako je u jednom momentu izgledalo da će se ponovo desiti ono nezamislivo crno-belima, da prokockaju ogromnu prednost. Kevin Panter i družina su blistali svih 40 minuta za dugo čekani trofej.

--------------------------------------

PARTIZAN MOZZART BET - CRVENA ZVEZDA 96:85

(30:18, 24:16, 21:34, 21:17)

Beogradska arena, Novi Beograd;

Gledalaca: 22.198;

Sudije: Saša Pukl, Damir Javor, Tomislav Hordov.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil

--------------------------------------

Spektakularan meč odigrao je Kevin Panter. Kapiten crno-belih je potvrdio kvalitet, poneo tim na svojim plećima i sa 32 poena obezbedio trijumf. Zek Ledej je dodao 15, Džejms Naneli 12. Kod Crvene zvezde, Ognjen Dobrić je upisao 18, a Ben Bentil 15 poena. Nemanja Nedović je imao 12, a Fakundo Kampaco 10.

Na krilima navijača, Partizan je krenuo kao iz topa ispaljen, a posebno Džejms Naneli i Kevin Panter. Kapiten crno-belih je za manje od 60 sekundi vezao šest poena, sličano je i naneli uradio sredinom uvodne deonice kada je domaćin krenuo da pravi seriju. Neverovatnom kanonadom Partizan je ubacio više poena u uvodnoj deonici nego što je za čitavo prvo poluvreme prethodnog meča. Crno-beli su ubacili čak šest trojki iz osam pokušaja za komotnih plus 12.

Zvezda je sa druge strane pokušavala iz reketa da ostvari prendnost, ali osim lakih poena Petruševa i Mitrovića u jednom momentu, malo šta je u igri Zvezde funkcionisalo.

„Melji, samo melji“, odjekivalo je sa tribina.

A, crno-beli tim je baš tako igrap. Sve je funkcionisalo u napadu kod izabranika Željka Obradovića, dok je Zvezda iz minuta u minut sve dublje tonula. Pokušavao je Duško Ivanović da pronađe igrača koji bi mogao da povuče ručnu kočnicu, a osim sporadične trojke Ognjena Dobrića. On je jedini bio nešto u stanju da uradi u Zvezdi, ali to nije bilo izbliza dovoljno za Partizan koji je nemilosrdno povećavao prednost koja je u jednom momentu išla i predko 20 poena, a na poluvremenu je stajalo 54:34.

Krizni period za crno-bele, a najbolji za Zvezdu viđen je početkom drugog poluvremena. Uostalo to je tradicionalno deo utakmice kada klub iz Humske uđe sa manjkom energije. Zvezda preko brzonogog Kampaca i borbenog Bentila kreće u kontranapad. Prilazi na samo 11 razlike, ali znao je Kevin Panter da je vremeo da on preuzme sve u svoje ruke.

Zaustavio je nalet gostiuju, a onda dobio i podršku Ledeja koji je pogodio trojku i Lesora koji je uz faul pogodio iz reketa i vratio prednost na 70:55. Međutim, krenula je Zvezda na sve ili ništa po notama fantastičnog Kampaca koji je krenuo da diriguje svim aspektima igre, a dramu je najavio trojkom uz zvuk sirene za samo sedam poena zaostataka pred ulazak u poslednji kvartal.

Zvezda je uspela da napravi čak 13 poena prednosti u trećoj deonici i tako pokaže da je sve moguće. Odjednom se meč pretvorio u rovovski rat gde je skoro pa nemoguće bilo postići lake poene. Vildoza je pogodio trojku na šest minuta pre kraja, za samo minus šest, a odmah potom Nedović pogodio za 79:75. Zvezda je dotle stigla, ali više nije mogla. Partizan sebi nije dopustio još jedan Real Madrid kada je prokockao 18 poena prednosti u majstorici Evrolige. Sad je ključnu ulogu odigrao Alen Smailagić. Sjajnom odbranom, koševima i asistencijama je vratio crno-bele na devet poena prednosti. Tačku na meč stavio je Kevin Panter.

Kapiten crno-belih je obezbedio titulu šampiona klubu iz Humske, prvu posle 10 godina čekanja.

FINALE JADRANSKE LIGE

1. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:80

/Ledej 24 - Dobrić 17/

2. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 87:78

/Smailagić 15 - Nedović 21/

3. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 91:78

/Nedović 19 - Egzum 16/

4. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 68:56

/Kampaco 21 - Egzum 12/

5. meč:

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 96:85

/Panter 32 - Dobrić 18/


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara