Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezda bez rešenja u grotlu Arene, Partizan Mozzart Bet ima meč loptu za ABA titulu

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.06.23. | 22:06

Partizan Mozzart Bet ponovo odigrao znatno bolje od večitog rivala i slavio u drugom meču finalne serije rezultatom 87:78. Zvezda sada mora da pobedi u nedelju ako želi da se serija nastavi.

Odavno Partizan Mozzart Bet nije bio bliži tituli šampiona ABA lige. Dve dobre utakmice, dve još bolje pobede za crno-bele protiv Crvene zvezde. Sada ekipa Željka Obradovića ima meč loptu u nedelju u pred navijačima Crvene zvezde. Večeras je bilo daleko uzbudljivije nego na prvoj utakmici kada je klub iz Humske imao i 20 poena prednosti. Sada je rezultatska klackalica prekinuta sredinom poslednje deonice kada je Stefan Lazarević promašio zicer, potom se i okliznuo, a Partizan napravio furioznu seriju kojom je slomio otpor protivnika za konačnih 87:78.

Za razliku od prve utakmice kada je sve vreme vodio Partizan, sada je Zvezda imala nekoliko dobrih minuta. Imala je i prednost u jedno momentu, ali i dalje kada se sve uzme u obzir, Partizan je bio bolji tim u većini košarkaških segmenata. Pokazao je tim Željka Obradovića i zavidan nivo smirenosti u momentima kada je Zvezda pravila seriju, posebno u drugom poluvremenu. Ponovo je Naneli bio heroj u tim momentima sa pravovremenim koševima.

Izabrane vesti

Sada čitava sezona može da se okonča u nedelju. Zvezda je sada pribijena u ćošak i mora u nedelju u Pioniru da slavi na meču koji počinje od 20.30.

Najefikasniji u pobedi bio je već pomenuti Naneli sa 15 poena, ali mora da se pomene Alen Smailagić. Krilni centar crno-belih je doneo energiju u prvom poluvremenu i meč okončao sa 15 poena. Dvocifreni su još bili Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 13.

Na drugoj strani zablistao je Nemanja Nedović sa 21 poenom, ali ostatak tima je bio daleko, daleko ispod očekivanog nivoa. Dvocifren je bio još samo Ognjen Dobrić sa 11, a Fakundo Kampaco nije imao svoje veče. Ubacio je devet poena uz loš šut iz igre. Luka Vildoza se vratio na parket, ali i on je bio van ritma, imao je osam poena.

Nije Zvezda dopustila sebi loš početak kao na prvom meču. Sa znatno više energije i agresivnosti je ušla ekipa Duška Ivanovića, ali sva ta energija nije imala odgovor na Alena Smailagića koji je sa devet poena u prvoj deonici održavao prednost Partizan Mozzart Betu. Zvezda je međutim imala Kampaca koji je pronalazio saigrače, pre svih Filipa Petruševa, ali i sam pogađao sa distance. Njegova trojka je donela izjednačenje kada je na semaforu stajalo 22:22.

Prva prednost za goste je stigla početkom druge deonice kada je Ognjen Dobrić pogodio trojku za 25:23. U narednih nekoliko napada viđena je rezultatska klackalica u kojoj se istakao Dobrić sa jedne i Smailagić sa druge, ali i Kevin Panter koji je pogodio trojku za 32:30. Uspeo je posle toga Partizan da napravi seriju preko Papapetrua. Grk je tri napada zaredom ostvarivao prednost u reketu i svaku put je pogodio. Izgledalo je da bi crno-beli mogli da pobegnu na nešto komotniju prednost, ali blesnuo je Nemanja Nedović ispogagađao je sve što je šutnuo u finišu prvog poluvremena pa je sve bilo na nuli, tačnije na 44:44.

----------------------

--- Finale Jadranske lige, 2. meč ---

PARTIZAN MOZZART BET - CRVENA ZVEZDA 87:78

/23:22, 21:22, 24:18, 19:16/

Beogradska arena, Novi Beograd;

Gledalaca: 18.477;

Sudije: Matej Boltauzer, Miloš Koljenšić, Sašo Petek.

PARTIZAN MOZZART BET: Ledej 12 (6sk), Avramović, Koprivica, Panter 13, Smailagić 15, Papapetru 8, Egzum - (5as), Naneli 15, Lesor 13, Trifunović, Anđušić, Madar 7 (7as).

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 8, Lazarević -, Kampaco 9 (7as), Mitrović 9, Lazić 4, Martin -, Dobrić 11, Ilić, Nedović 21, Petrušev 7, Bentil 6 (7sk).

----------------------

Obično je treća deonica najgora za crno-bele. Tradicionalno ove sezone, tim Željka Obradovića uđe u drugo poluvreme nešto mekše od protivnika. Ovoga puta je bilo potpuno suprotno, pre svega zbog Matijasa Lesora. Francuz je igrao kao raketa. Zakucavao, skakao, igrao odbranu. Odmah je to otvorilo prostor saigračima, pre svega Naneliju koji je vezao osam poena, a samim tim je doneo i osam poena prednosti Partizanu. Otišla je prednost crno-belih i do plus devet kada je Zek Ledej pogodio trojku, ali je Zvezdu u životu održao Branko Lazić. Pogodio je iz ugla sa zvukom sirene za 68:62.

Ako bi trebao da se pronađe jedan ključan momenat na čitavoj utakmici, onda je to bez dileme promašaj Stefana Lazarevića. Zvezdin košarkaš je imao priliku da smanji na samo tri poena zaostatka, nije realizovao čist zice, umesto toga, Anđušić vezuje četiri laka poena, vraća crno-bele na plus devet (74:65). Na kraju nisu pomogle ni trojke Zvezde, jer Partizan nije paničio. Naneli ponovo pogodio kada je bilo najpotrebnije i tako osigurao pobedu.

FINALE JADRANSKE LIGE

1. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:80

/Ledej 24 - Dobrić 17/

2. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 87:78

/Smailagić 15 - Nedović 21/

3. meč:

Nedelja, 20.30: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

4. meč*:

Utorak, 19.00: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

5. meč*:

Četvrtak, 20.00: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

* - Ako bude potrebe.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara