Setjen protiv svojih

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.02.20. | 10:15

Golovi pršte na sve strane kada se sastanu: na poslednja četiri susreta postignuta su 24 pogotka, prosečno šest po meču

Ne vlada preterano dobro raspoloženje kod navijača Betisa uoči meča s Barselonom. Zeleno-beli ne znaju za trijumf na poslednje tri utakmice, a ne može se reći da su imali nezgodne rivale pošto su igrali sa Rajo Valjekanom, Hetafeom i Eibarom. Mada, sva tri duela odigrali su van stadiona Benito Viljamarin, na kome deluju neuporedivo bolje.

Nemaju lepe uspomene u Betisu kada im se pomenu poslednje dve utakmice protiv katalonskog giganta na domaćem terenu, kombinovano su primili devet golova. Međutim, sad veruju da je vreme za osvetu. Pogotovo što Barsa ne deluje ubedljivo i muči se sa realizacijom na gostovanjima – poraz od Valensije bez postignutog gola, pobeda na mišiće u 94. minutu protiv Ibice, te 2:2 na Karonjeli s gradskim rivalom Espanjolom, prethodno isti takav remi na Anoeti sa Sosijedadom. Na noge ekipi Hozea Mendilibara dolazi nakon poraza na teškom gostovanju Bilbau u Kupu kralja, dok je Betis imao znatno više vremena da pripremi utakmicu s obzirom da nije imao obaveze tokom sedmice.

Izabrane vesti

Dobro jutro, Barselono: Odlični smo, igramo dobro, idemo na Ligu šampiona, jurimo Real... Na pravom smo putu
Bukti rat! Abidal optužio igrače Barse da su „bušili“ Valverdea, Mesi ga napao: Daj imena

Golovi pršte na sve strane kada se sastanu: na poslednja četiri susreta postignuta su 24 pogotka, prosečno šest po meču, pa nešto slično treba očekivati i ove nedelje. Posebno će biti zanimljivo videti kako će navijači na Benito Viljamarinu dočekati bivšeg trenera Kikea Setjena, koji je nedavno seo upravo na Barsinu klupu. Kadrovskih problema imaće i jedni i drugi, pošto će Betis biti bez Andreasa Gvardada, Alfonsa Pedraze, Zuhaira Fedala i Huanmija, dok će Barselona biti oslabljena neigranjem Luisa Suareza, Usmana Dembelea i Đerara Pikea.

Otkako je Setjen došao, Barsa jeste dobila četiri od šest utakmica, ali se mučila na Ibici, izgledala umorna u Valensiji (0:2), nedorečeno u Bilbau (0:1). Potrebna joj je iskra koja bi je pokrenula, a ne u ovom tunelu po kome tumara – nema.
Rezultat jeste uvek najvažnji, mada važna su i osećanja. Tim je prikazao visok nivo fudbala, bio dominantan. Odigrali smo utakmicu baš kako smo želeli, jedino što nismo uspeli da iskoristimo nijednu priliku. Moramo da čestitamo rivalu, sposobnom da, razliku od nas, postigne gol“, dodao je Setjen posle poraza od Bilbaa.

Nije ni njemu lako. Od početka godine Barsa je u problemu na svim poljima. „Crni mesec“, kako je katalonska štampa krstila dešavanja u klubu, ogleda se u porazima od Valensije i eliminaciji iz Kupa kralja, zlokobnoj sudbini Luisa Suareza i Usmana Dembelea (povređeni verovatno do kraja sezone), infoeriornosti rukovodilaca da pronađu novog napadača na tržištu, optužbama direktora Erika Abidala da su pojedinci trenirali smanjenim intenzitetom kod prethodnog trenera Ernesta Valverdea, odgovoru Lionela Mesija da Francuz kaže tačno na koga je mislio...
Mi igrači i stručni štab dajemo sve za ovaj tim. Dovoljno go... bacaju na nas spolja, ne moramo mi unutra jedni druge da gađamo, već da se postaramo da ih izbacimo. Abidal je bio igrač, vole ga navijači i zato mora da zna šta se dešava u svlačionici. Mora da zna šta igrači osećaju. Moramo da pomažemo jedni drugima“, rekao je levi bek Đordi Alba.

ŠPANIJA 1 - 23. KOLO:

Petak

Alaves - Eibar 2:1 (0:0)
/Perez 46, Burki 66 - Oreljana 83/

Subota

Levante - Leganes 2:0 (2:0)
/Rokina 20, Roher 28/

Hetafe - Valensija 3:0 (0:0)
/Molina 58, 67, Mata 88/

Valjadolid – Viljareal  1:1 (1:0)
/Alkaraz 15 – Moreno 54/

Atletiko Madrid – Granada  1:0 (1:0)
/Korea 6/

Nedelja

12.00:  (1,70) Espanjol  (3,70)  Majorka (5,20) 
14.00:  (2,25) Sosijedad  (3,05)  Bilbao (3,60) 
16.00:  (6,25) Osasuna (4,00)  Real Madrid (1,55) 
18.30:  (3,45) Selta  (3,15)  Sevilja (2,25) 
21.00:  (4,00) Betis  (3,60)  Barselona (1,90) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara