Erik Abidal
Erik Abidal

Bukti rat! Abidal optužio igrače Barse da su „bušili“ Valverdea, Mesi ga napao: Daj imena

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.02.20. | 22:41

Odnosi su očigledno narušeni...

Jedna izjava pretvorila se u buktinju. Sa snagom da zapali celu Španiju! Udarna sportska tema ove večeri na Pirinejskom poluostrvu ne tiče se direktno ni igre, ni rezultata, već odnosa na relaciji Erik AbidalLionel Mesi. Jedan od rukovodilaca Barselone – trenutno obavlja funkciju tehničkog sekretara, štagod ona značila – i prva violina tima našli su se u nekoj vrsti virtuelnog klinča koja preti da preraste u otvoreni rat.

Samo je to još falilo Kataloncima u sezoni kad im dosta toga na terenu ne ide, kad su ophrvani kadrovskim problemima, neuspesima na tržištu, smenom trenera...

Izabrane vesti

I baš taj nedavni rastanak sa Ernesteom Valverdeom predstaljao je polaznu tačku problema, jer je Abidal u intervjuu za lokalni Sport dao povod da se raspreda o teorijama zavere. Tumačeći njegove reči, ispada da su pojedinci „izbušili“ šefa stručnog štaba i da je zbog toga morao da se reaguje. A nepisano je pravilo da je lakše promeniti jednog čoveka, nego celu svlačionicu.
Gledao sam sve utakmice. Nije me zanimao rezultat, već način igre, taktika, posvećenost igrača koji nisu imali veliku minutažu. Svaki detalj sam pratio. Mnogi fudbaleri nisu bili zadovoljni, mnogi se nisu zalagali dovoljno na treninzima. Takođe, postavilo se i pitanje interne komunikaicje. Odnos između trenera i momaka je uvek bio dobar, međutim, postoje neke stvari koje, kao bivši fudbaler, mogu da namirišem. Rekao sam čelnicima šta mislim i kakve odluke bi trebalo da se donesu“, rekao je Abidal kad je u opširnom intervjuu govorio o Valverdeu.

Abidalove reči imale su snažan odjek. Toliki da su primorale najboljeg igrača planete, Lionela Mesija da reaguje i da,  kroz reči uvijene u oblande, poruči pretpostavljenom kako nije u pravu.
Stvarno ne volim da radim ovo, međutim, svako od nas mora da bude odgovoran za postupke i da vodi računa o odlukama koje donosi. Igrači su odgovorni za ono što se dešava na terenu, prvi ćemo prepoznati kad nešto ne valja. Isto tako, odgovorni iz sportskog sektora moraju da preuzmu odgovornost za postupke. Na kraju, ako se priča o igračima, moraju da se izgovore imena pojedinaca. U suprotnom, navodite imena svakog od nas i hranite se glasinama koje nisu istinite“, istakao je Mesi u poruci na Instagramu, priloživi fotografiju naslovne strane Sporta za zaokruženim citatom Abidala u kome govori o navodnom „nezalaganju“ pojedinaca.

Biće napeto narednih dana na stadionu Nou Kamp.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara