Karlik Džons (©FIBA Basketball)
Karlik Džons (©FIBA Basketball)

Južni Sudan objavio spisak: Karlik Džons u centru pažnje, FIBA spustila rampu Tonu Mejkeru

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.07.24. | 00:51

Pokušali su Luol Deng i njegovi saradnici da ubede čelnice Svetske kuće košarke da dobiju odobrenje, ali nije išlo

Posle Amerikanaca, Srbije i Portorika, konačni sastav za Olimpijske igre objavio je i Južni Sudan! Nije bilo iznenađenja, jer su sedmorica košarkaša sa prošlogodišnjeg Mundobasketa ponovo u sastavu Rojala Ajvija.

Prvo ime na spisku je Karlik Džons, plejmejker koji bi trebalo da postane novo pojačanje Partizan Mozzart Beta, autor tripl-dabla u tesnom porazu od Amerikanaca pre samo nekoliko dana. Uz Džonsa, najveća imena su novi centar Makabija Venjen Gebrijel, te krilo Šarlota Džej Ti Tor i Marijal Šajok koji je Amerima ubacio 24 poena uz šest trojki.

Izabrane vesti

Rojal Ajvi ipak neće moći da računa na dve, po imenima najveće zvezde, Bola Bola i Tona Mejkera. Prvi je odlučio da preskoči igre zbog privatnih razloga, iako je bio projektovan da bude noseća sila reprezentacije u reketu, dok Mejker nije dobio konačnu dozvolu Fibe da promeni košarkaško državljanstvo pošto je već nastupao za Australiju. On je poželeo da zaigra za zemlju iz koje potiče, u Australiji nisu imali ništa protiv toga, ali je FIBA odbila da mu izađe u susret.

Južni Sudan prvi meč na turniru igra protiv Portorika u nedelju od 11 časova, a sa Srbijom će koplja da ukrsti 3. avgusta od 21.00.


tagovi

Karlik Džonskošarkaška reprezentacija Južnog SudanaTon MejkerPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara