Stiv Ker (©AFP)
Stiv Ker (©AFP)

Ker razočaran igrom Amerikanaca pred Srbiju: Šetamo se po terenu, vraćamo se lošim navikama

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 23:32

Da li je u pitanju 'dimna zavesa' ili nešto drugo

Napori Lebrona Džejmsa da se za Igre u Parizu okupi jedan od najjačih sastava američke reprezentacije u njenoj istoriji pokazali su se dobrim u marketinškom smislu jer sve što ima veze sa četvorostrukim uzastopnim olimpijskim šampionom propraćeno je sa velikom pažnjom. Ipak, na terenu se Amerikanci nisu pokazali kao naročito strašni.

Treba uzeti u obzir da su se tek završile pripremne utakmice za Igre i da ono glavno tek predstoji. Amerikanci turnir otvaraju sa Srbijom u nedelju od 17.15, ipak selektor Stiv Ker nije naročito zadovoljan onim što je video od svojih igrača. Štaviše, javno je izneo svoje razočaranje, naročito kako je ekipa izgledala protiv Nemačke, mada se nije proslavila ni protiv Južnog Sudana u Londonu.

Izabrane vesti

"Uopšte mi se nije dopao naš ritam protiv Nemačke, samo smo se šetali po terenu. Teško mi je bilo da pogledam snimak utakmice", izjavio je Ker i dodao:

"Znamo da moramo mnogo bolje na oba kraja terena i siguran sam da ćemo da pokažemo bolju igru, ali moramo da napravimo određene korekcije, ne samo na strateškom planu, već i sa emocijama".

Amerikanci su protiv Nemaca imali bolji šut iz igre - 50 odsto, naspram 35,8 procenata svetskog šampiona - s tim da su napravili duplo više grešaka od rivala (14-7), dok su igrači Gordona Herberta ubacili 13 trojki, naspram šest branioca olimpijskog zlata. Najviše je razočarao Devin Buker koji u dosadašnjim pripremama ne može da se sastavi. Protiv Nemaca je bio na 1/6 iz igre, Džejson Tejtum na 2/6, Stef Kari na 5/13... Na kraju je ponovo Lebron Džejms, baš kao protiv Južnog Sudana nekoliko dana ranije, morao da uskače i vadi Amerikance iz bule, pošto je ubacio 11 poena zaredom.

"Sve je u saradnji trenera i igrača. Nisam uradio dobar posao da nateram igrače da guraju jače, čak imam utisak da smo stagnirali i pokazali neke loše navike".

Amerikanci su i dalje bez Kevina Durenta. Jedan od najvažnijih igrača ovog sastava trenirao je u sredu, ali je i dalje nepoznato da li će moći da zaigra protiv Srbije.


tagovi

Stiv Kerkošarkaška reprezentacija SADPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara