Zek Ledej (©Starsport)
Zek Ledej (©Starsport)

I Ledej ide iz Partizana: Milano nova stanica, Olimpija spremila dvogodišnji ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 22:17

Još jedan stranac završio priču sa beogradskim crno-belima

Ostao je Partizan Mozzart Bet bez kapitena, Kevin Panter napustio je klub iz Humske, a za njim će i – Zek Ledej. Još jedan stranac završio je priču sa beogradskim crno-belima, naredna stanica biće mu Milano.

Zek Ledej se vraća u klub iz koga je 2021. godine stiga u Partizan Mozzart Bet, tu vest plasirao je Aris Barkas sa Eurohoopsa. Papiri još nisu potpisani, ostale su da se obave te formalnosti i utanače sitnice, ali to je to! Amerikanca čeka dvogodišnji ugovor i ubrzo će postati novi član Olimpije.

Izabrane vesti

Imao je američki krilni centar ugovor na još godinu dana sa crno-belima, međutim, još početkom juna je počelo da se spekuliše da bi ovog leta mogao da napusti Humsku. Do toga će i doći, a ostaje da se vidi hoće li biti, i ako je bude kolika će biti kompenzacija za to što pre vremena odlazi.

Olimpija je bila najkonkretnija od samog starta. Stajali su u redu i Monako i Olimpijakos, čiji je igrač bio takođe – u sezoni 2018/2019 nosio dres pirejskih crveno-belih – ali će, ipak, pojačati tim Etorea Mesine. Kada je igrao za milanski klub, bio je učesnik Fajnal-fora Evrolige.

Azerbejdžanski reprezentativac će u Milanu pokušati da se vrati na nivo iz pretprošle sezone, tada je bio jedna od najbitnijih karika u mašineriji Željka Obradovića. Imao je ogroman uticaj na igru i rezultate, što nije bio slučaj minule sezone. Makar ne u pozitivnom kontekstu. Ispod nivoa na koji je navikao navijače crno-belih igrao je krilni centar iz Teksasa. U Evroligi je prosečno beležio 10,2 poena i 4,6 skokova, dok su mu brojke u ABA ligi bile nešto bolje: 12,3 poena i 5,2 uhvaćene lopte pod obručima.

Osetno slabije partije Zeka Ledeja uticale su na to da crno-beli ne budu tako dominantni pod košem kao što su bili prethodne sezone, a ima i do toga što igrači koji su angažovani nisu nadomestili odlazak Matijasa Lesora. Sezona je bila neuspešna, okončana je bez trofeja, a Amerikanac je tokom boravka u klubu iz Humske osvojio jedan – ABA ligu u sezoni 2022/2023.

Čeka se još ozvaničenje saradnje i ponovni susret Zeka Ledeja i Olimpije Milano. A, što se tiče Partizan Mozzart Beta – biće velikih promena u igračkom kadru za iduću sezonu. Praktično totalna rekonstrukcija, moraće Željko Obradović iznova da gradi tim i sklapa kockice. Jednu po jednu.



tagovi

EvroligaKK PartizanKK OlimpijaZek LedejKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara