Panter i Partizan se definitivno rastali

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 09:09

Odlazak kapitena posle tri sezone

Nakon tri sezone, Kevin Panter je i definitivno otišao iz Partizana. Crno-beli su preko zvaničnih kanala objavili da je doskorašnji kapiten napustio klub, a karijeru će po svemu sudeći nastaviti u redovima Barselone što se pominjalo već neko vreme.

Ovakav epilog se mogao naslutiti onog trenutka kada je katalonski klub reaktivirao interesovanje za momka iz Bronksa za kojeg je interesovao i prošlog leta. Tada je tim iz Humske odbio napad Španaca time što je Panteru dao novi ugovor uz povećanu platu, međutim sada je rukovodstvo kluba odlučilo da rastereti budžet i pusti svog najboljeg igrača godinu dana pre isteka saradnje.

Izabrane vesti

Cela stvar se dodatno ubrzala kada je postalo poznato da Mario Hezonja neće iz Reala preći u Barselonu, tako da se očekuje da uskoro dođe do zvanične obavesti i sa druge strane.

U pozdravnoj poruci, Partizan je izrazio zahvalnost svom kapitenu na svemu što je uradio u crno-belom dresu. A uradio je dosta.

Došao je u tim kao prvo pojačanje Željka Obradovića koji je u njega bezgranično verovao do samog kraja. Prihvatio da iz Evrolige pređe da igra Evrokup, potom bio predvodnik tima u povratničkoj sezoni u elitnom takmičenju gde je sada već čuvenom trojkom u Monaku doneo plasman u plej-of. Tamo je briljirao u seriji sa Realom, ali će kao velika mrlja ostati situacija iz drugog meča u Madridu kada je naseo na provokaciju Serhija Ljulja i dopustio da izbije opšta tuča na parketu posle koje je "valjak" pogubio konce i već viđen plasman na završni turnir.

Kasnije je grehe okajao fantastičnim izdanjem u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde kada je simultankom u majstorici u kojoj je postigao 32 poena posle deset godina vratio Partizanu jadransku titulu.

Na velikim očekivanjima je započeta i prošla sezone u kojoj pak Panter nije uspeo da ponovi bajne nastupe. Ruku na srce, mnogo problema mu je pravila i povreda kolena zbog koje je određeno vreme pauzirao i zbog koje mu je igra dugo patila. Nije uspeo da sa timom ponovi rezultate na evropskom i domaćem frontu, međutim njegova zaostavština kao jednog od najvoljenijih i najboljih stranaca koji su ikada bili deo slavnog kluba iz Humske će zauvek ostati da stoji u istorijskom almanahu.



tagovi

Kevin PanterKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara