Španija plače za Antićem, žale Real, Barsa, Tores, Mičel... Inovator, otac, čovek koji je fudbalerima dao dostojanstvo

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.04.20. | 20:35

Već su se javili bivši igrači

Kakav i koliki je trag Radomir Antić ostavio u španskom fudbalu najbolje ilustruju naslovne strane najuticajnijih španskih medija. Vest o smrti čoveka koji je trenirao Atletiko, Barselonu i Real Madrid, zauzima udarno mestu, na portalima Asa, Marke, El Munda Deportiva i Sporta. A lista onih koji su izrazili najdublje saučešće govori o veličini koji su samo retki dosegnuli.

Krenućemo naravno od Milinka Pantića, čoveka koji je bio igrač Panioniosa kad ga je Antić doveo u Madrid, iako je zbog njega morao i da se svađa sa kontroverznim gazdom Hezusom Hilom.
Danas je moj Mister umro. Ne sam. Otišao je moj prijatelj, čovek koji mi je bio poput oca, deda mojim ćerkama... Večno sam zahvalan. Bez njega ne bih bio ovde gde sam sada“.

Izabrane vesti

Kiko, golgeter Atletika iz sezone kada je Radomir Antić osvojio duplu krunu, bio je najdirektniji.
"Znao sam da je imao problema sa zdravljem, ali sam bio siguran da će ih prevazići. Bio je inovator, trener koji je iz mene izvlačio najbolje. Uživao sam da igram fudbal pod njegovim vođstvom. Tužan dan za celu crveno-belu tradiciju", rekao je Kiko za radio Marku.

Javio se i njegov saigrač sa Visente Kalderona, Roberto Fresendoso.
"Velika šteta. Bio je veliki poznavalac fudbala. Grandiozna osoba koje ću se vek sećati“.

Najveće uspehe Radomir Antić je pravio sa Atletikom dok je na čelu bio Hezus Hil. Ali bio je tu i kada je klub preuzeo Enrike Serezo.
"Napustio nas je arhitekta zlatnog Atletikovog doba“, kratko je napisao Serezo, a nadovezao se i većinski akcionar Jorgandžija Migel Anhel Hil Marin: "Sa Radomirom je otišao i deo našeg srca".

Serhio Ramos, koji je u vreme Antićeve vladavine Pirinejima imao samo devet godina, dobro zna koliki je trag ostavio.
"Učinio si Atletiko većim, učinio si naše rivalstvo većim. Zbogom unikatnoj karijeri: Atletiko Madrid, Barselona, Real Madrid. Počivaj u miru Radomire Antiću".

Vest o Antićevoj smrti inače je prvi objavio Atletiko, ali su se i Barselona i Real oprostili od bivšeg šefa.
"Barselona žali zbog gubitka čoveka koji je bio drag celom fudbalskom svetu", navela je kratko Blaugrana, nešto širi je bio Real, ali je posebno emotivan bio proslavljeni vezista Kraljevskog kluba Mičel.
"Nisam tužan. Razoren sam. Bio si veličina u svakom smislu života i nikada ti se neću dovoljno zahvaliti na svemu što si učinio za mene. Znam da znaš... Bio si mi poput oca kog mi je fudbal doneo. Ljubav i zagrljaji za porodicu i posebno našu Veru“.

O tome kakav je trag mister ostavio u Španiji svedoči i Fernando Tores...
Napustio nas je čovek koji je doneo dostojanstvo profesiji fudbalera, koji je pisao istoriju našeg Atletika, šampion i legenda crveno-belih. I zato će Radomir uvek biti u srcima svih sportista“.

I još mlađi Koke zna šta je Antić bio za Atletiko: "Legenda! Veličina ovog kluba uvek će biti predstavljana kroz ljude poput njega".

Jedan od najvećig koje je trenirao, legendarni George Hadži, napisao je: “Strašne vesti! Bio je veliki trener i veliki čovek. Počivaj u miru, Radomire“.

Od Antića su se oprostili i Paulo Futre, Iker Kasiljas, Real Sosijedad, Kadiz, Elče, Hetafe, Las Palmas, Albasete, Malaga…  Takođe, i bivši reprezentativci Nenad Milijaš i Milan Jovanović, naravno njegov Partizan, njegova Sloboda, ali i Crvena zvezda.

Veliki je bio. Mnogo veliki. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara