Donacija televizora privremenim bolnicama
Donacija televizora privremenim bolnicama

Volonteri Mozzarta svaki dan uz građane, još 250 ih je spremno da pomogne

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.04.20. | 13:02

Vozači naše kompanije razvoze medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, operateri distribuiraju pakete pomoći, IT stručnjaci razvili aplikaciju za pomoć naugroženijima…

Od početka izbijanja epidemije COVID 19 i uvođenja vanrednog stanja u državi, gotovo da nema grada u Srbiji, koji na neki način, bilo finansijski, bilo angažovanjem volontera, kompanija Mozzart nije pomogla. A kako bismo se kao država, što efikasnije, izborili sa posledicama ove pošasti iz ovog privrednog giganta najavljuju da je još 250 zaposlenih spremno da pomogne svojim sugrađanima i lokalnim vlastima, ali i svima kojima je pomoć neophodna u ovim trenucima.

Veliki deo zaposlenih i dalje ima poslovne obaveze, a oni koji zbog suspendovanja sportskih događaja i uredbe Vlade o zatvaranju kladionica, nemaju obaveze u toku punog radnog vremena, odlučili su se za volontiranje.

Izabrane vesti

Umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći… Umesto da opskrbljuju Mozzartove poslovnice, odredišta su im postale Infektivna klinika, improvizovana bolnica na Sajmu, domovi zdravlja...

Deljenje paketa za penzionere u Čačku

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević istakao je da su zbog aktuelne situacije u Gradu svi resursi maksimalno angažovani, sve zdravstvene i ustanove socijalne zaštite se detaljno dezinfikuju - bolnice, domovi zdravlja, narodne kuhinje, zatim celokupan sistem GSP-a…
"Dezinfekciona sredstva se koriste u ogromnim količinama, a sve te tone treba nabaviti i dostaviti svakog jutra na odredišta. Međutim, uvideli smo da nam treba pomoć i obratili se kompaniji Mozzart koja i tokom čitave godine učestvuje u društveno odgovornim aktivnostima koje Grad organizuje. Kompanija Mozzart nam je kroz samo nekoliko sati poslala kombije i vozače, stavili su svoje resurse na raspolaganje Gradu i to je primer društveno odgovornog poslovanja u svakoj situaciji i prilici. Pozivamo sve privredne subjekte da se isto ponašaju i pomognu zajednici u kojoj posluju", kaže Nikola Nikodijević.

Centar za biocid - prevoz dezinfekcionih sredstava

Mozzart je obezbedio 10.000 besplatnih paketa za najstarije sugrađane kojima je zabranjeno kretanje. Pakete su zaposleni Mozzarta, volontirajući dostavljali na kućni prag penzionerima u Čačku, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Valjevu...U saradnji sa KK Borac i našim najtrofejnijim fudbalskim klubom Crvena zvezda, zajedno sa prvotimcima ovih klubova, volonteri kompanije Mozzart ulepšali su dan simpatizerima pomenutih klubava u Čačku i Beogradu, ali akciju podele besplatnih paketa nastavljaju i širom Srbije.

Deljenje paketa pomoći sa FK Crvena zvezda

IT sektor Mozzarta je samoinicijativno krenuo da radi na razvoju veb servisa volonteri.rs koji lako spaja one koji žele da pomognu najugroženijim, pre svih starijim građanima, i sa onima kojima je pomoć potrebna. Ovaj veb servis razvijen je za manje od tri dana zahvaljujući danonoćnom radu Mozzartovih programera i stavljen na raspolaganje državnim organima Srbije.
"Kao što uvek ističemo, naša najveća snaga su naši zaposleni, i sada se pokazalo zbog čega. Oni osećaju misiju u kojoj se nalazi naša kompanija, i mnogi od njih se privatno prijavljuju za volonterske akcije. Moramo da imamo na umu da mnogi od naših zaposlenih imaju malu decu, konstanto imamo oko 200 trudnica u kompaniji, znamo da zbog virusa korona decu ne mogu da čuvaju bake i deke, da vrtići ne rade... Mi smo uvereni, da nije tih ograničavajučih okolnosti, da bi broj volontera bio drastično veći", istakla je Marija Božović, direktor ljudskih resursa kompanije Mozzart.

Donacija bolnici u Ćupriji

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara