Vasilije Micić (©MN Press)
Vasilije Micić (©MN Press)

Dobre vesti iz Atine: Micićev oporavak ide u pozitivnom smeru, mogao bi na teren već sledeće sedmice

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.03.23. | 23:12

Trener Efesa Ergin Ataman je posle trijumfa na gostovanju Panatinaikosu objasnio kakva je situacija sa srpskim reprezentativcem

Uplašio je mnoge Ergin Ataman prošle nedelje izjavom da bi Vasilije Micić mogao dugo da odsustvuje sa terena. Ipak, posle trijumfa nad Panatinaikosom (87:82) izneo je ohrabrujuće vesti.

Izabrane vesti

"Micić je počeo individualno da trenira, pod terapijom je. Situacija se poslednjih dana razvija u pozitivnom smeru. Razgovarali smo pre dolaska ovde, pridružiće se timskim treninzima početkom sledeće nedelje i ako se bude osećao dobro, počeće da igra", rekao je Ataman.

Ipak, problem sa kolenom već neko vreme muči srpskog reprezentativca, pa se razmišljalo i operaciji koja bi ga definitivno na duže ostavila van stroja.

"Problem je u tome što je dva puta kada je se vraćao treninzima iz povrede, ponovo osećao problem u kolenu. Bio je veliki problem. Pojedini su pričali i o operaciji, ali doktori su rekli da sada nije neophodna. Nadam se da će mu terapija pomoći da se vrati u tim. Sjajan je igrač i dao nam je mnogo u prethodne četiri godine", dodao je turski stručnjak.

Poslednji meč za Efes, Micić je odigrao početkom februara. Njegov tim je izgubio od Olimpijakosa 76:70, a srpski plejmejker je za nešto manje od 25 minuta na terenu postigao 10 poena uz dva skokova i četiri asistencije. Od tada je prošlo tri nedelje, a bivši MVP Evrolige je propustio prvenstveni meč sa Darušafakom kao i susret sa Asvelom, a sada i Panatinaikosom u Evroligi.


tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićErgin Ataman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara