Nebojša Čović (© Star sport)
Nebojša Čović (© Star sport)

Čović: Dejan Radonjić nije želeo Avramovića u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 18:28

Prvi čovek Crvene zvezde dodatno razjasnio situaciju oko Alekse Avramovića koji je napustio Partizan Mozzart Bet i krenuo put Rusije

Veliku pažnju navijača izazvala je izjava predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića da su crveno-beli želeli da dovedu Aleksu Avramovića. Sada, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je razjasnio izjavio gostujući na TV Prva.

Izabrane vesti

"Mi smo o Aleksi Avramoviću razmišljali mnogo pre nego što je on u Partizan došao. Toliko pre da je trener bio još Dejan Radonjić u druguom mandatu. Ne znam ni da li je Aleksa bio tada u planu Partizana, ali Dejan Radonjić nije bio za to da dovodimo Avramovića u Crvenu zvezdu", rekao je Čović i dodao:

"Sada da li će se jednog dana dogoditi tako nešto i da li će on doći... Mi smo sa našim navijačima napravili pristup da više nema tih transfera iz Partizana u Crvenu zvezdz".

Istakao je prvi čovek Zvezde da verovatno u ugovoru postoji stavka oko prelaska iz Partizana u Zvezdu kada je u pitanju Aleksa Avramović.

"Imate verovatno predviđeno u ugovoru da ako pređe u Crvenu zvezdu da obeštećenje bude milion ili dva miliona evra iako je otišao u CSKA za 400.000 evra".

Potom je upitan oko Bruna Kabokla jer je i tu bilo spekulacija da Crvena zvezda želi da dovede Brazilca koji je još uvek formalno u Partizanu

"Skautovali smo ga u istom trenutku kada smo skautirali i Jaga. Imali smo kontakt sa menadžerima, međutim on je bio igrač Venecije. Tada su pričane cifre od 900.000 evra za obeštećenje što je za nas bilo previše za Kabokla i mi smo odustali".

Tema razgovora se prebacila na potencijalna pojačanja.

"Mi nemamo više pojačanja, osim što smo razmišljali o Petruševu, potpuno svesni da je igrač Olimpijakosa. To je stvar koji rešavaju ljudi u Olimpijakosu, ali u potpunosti razumem ako ne budu pustili Petruševa. Zvezda je i prošle sezone bila zainteresovana. On je iz NBA lige prešao u Olimpijakos, mogao je i u Zvezdu ali se nije dogodilo. Ako se ne dogodi to sa Petruševim, mi imamo zatvoren roster".

Osvrnuo se potom Čović i na trenutni sastavi tima.

"Zvezda je jedinstven primer sa 10 domaćih igrača, ne samo u Srbiji, nego i u Eroligi. Mislim da samo jedini klub sa 10 domaćih igrača, iza nas je Žalgiris. Probaćemo sa takvim timom napravimo dobre rezultate. Da budemo u 10, odnosno u osam u Evroligi i da odbranimo sva tri trofeja koja smo osvojila prošle sezone".

Za kraj je pričao i o ABA ligi.

"Ona sve više gubi smisao. Mi smo prvaci. Plaćamo 750.000 plus 250.000 evra, dakle 1.000.000 evra da igramo Evroligu, kao i Partizan. ABA liga je izgubila smisao, naročito zbog odnosa i tenzija. Zveda nije protiv regionalne lige, donela je kvalitet, ali smo i za dobru domaću ligu. Organizaciono može da se postavi drugačije, vlasnici treba da budu klubovi a ne KSS. U regionu je Srbija jedina koja može brzo to da napravi. Ima klubova koji zadovoljavaju organizacione i finansijske uslove. Zaključno sa ovom sezonom ističu TV prava, institucije iz Republike Srbije finansiraju najviše ABA ligu, da se polovina prenese na domaću ligu, bilo bi sjajno", zaključio je Čović.



tagovi

Nebojša ČovićAleksa AvramovićKK Crvena zvezdaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara