Bruno Kaboklo (©MN Press)
Bruno Kaboklo (©MN Press)

Bruno Kaboklo ostaje u Partizan Mozzart Betu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 21:22

Brazilac mora da plati kaznu

Odluka Bruna Kabokla da bez dozvole kluba ode u SAD zbog sudskog spora izazvala je mnogo diskusija na temu hoće li Brazilac ostati pošto ima ugovor na još godinu dana. Prvi čovek Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović stavio je tačke na sve spekulacije pošto je potvrdio da će Kaboklo - ostati!

To je Mijailović potvrdio tokom gostovanja u podkastu Telcast, gde je izjavio da će Brazilac morati da plati novčanu kaznu jer se oglušio o pravilnik kluba i otišao svojevoljno pre kraja sezone, ali da će ostati.

Izabrane vesti

”Platiće kaznu, ali on ostaje u Partizanu”, kratko je poručio Mijailović.

On je takođe govorio i o drugim temama, pre svega o tek završenoj sezoni koju je bez ustezanja okarakterisao kao neuspešnu.

”Teško mi pada svaki poraz, a posebno poraz u večitim derbijama. Sezona je bez ikakve dileme neuspešna. Želeli smo u TOP 8 fazu Evrolige, želeli smo da odbranimo ABA ligu, borimo se za trofeje u Srbiji. Nismo uspeli u tome, a potajno sam se nadao da možemo i više u odnosu na prethodnu sezonu, kada smo bili jako blizu plasmana na finalni turnir Evrolige, kada smo osvojili ABA ligu...“, rekao je Mijailović pa dodao:

”Ali, nismo odradili prelazni rok onako kako smo se nadali. Nismo imali željenu hemiju, a samim tim ni rezultate. Ekipu formira sportski sektor, a čelnici kluba su tu da obezbede neophodna finansijska sredstva. Moram da naglasim da je sezona bila protkana velikim brojem mečeva koje smo gubili na jednu loptu. Žao mi je zbog navijača, nismo imali ni sreće, a naravno da ćemo raspravljati o odgovornosti za sezonu koja je ostala iza nas”.

O tome na šta je ponosan...

”Za sve vreme mog boravka u Partizanu, ponosan sam na dve sezone. Na prošlu kada je malo sreće i malo koncentracije nedostajalo da stignemo do finalnog turnira Evrolige i na sezonu koju je prekinula korona, pa je sve što smo ostvarili, a ostvarili smo mnogo, palo u vodu. Partizan je moj dečački san. Kao klinac sam navijao za Partizan. Radi se o jednoj velikoj organizaciji, o kulturi, klubu koji je ispisao istoriju ne samo u sportskom smislu”.

Na pitanje kako bi izgledao njegov drim tim, on je odmah uzvratio:

”Drim tim će biti onaj koji budemo napravili za sledeću sezonu”.

Za kraj...

”Kada se pojavila prilika da postanem predsednik Partizana pre sedam godina, bio sam iznenađen, tražio sam da razmislim. Klub je bio u velikom problemu, dug je bio deset miliona evra, a budžet nešto viši od milion evra. Imali smo blokade zbog neplaćanja igrača, imali smo tantalove muke da stignemo do pozitivne nule za dve godine. Ali, ja sam rođen na selu i navikao sam da se borim. Neko je rođen pod staklenim zvonom, a neko je rođen da se bori od detinjstva pa nadalje. Kada sam ušao u Partizan, ja sam bio svestan da je odgovornost za sve što se bude dešavalo moja. Imao sam podršku ljudi iz države, stigli su privatni sponzori, počeli smo da ostvarujemo vrhunske rezultate od prodaje ulaznica, klub je postepeno počeo da se stabilizuje i napreduje. Jedna od ključnih koraka na putu ka onome što je Partizan danas, je prelazak iz dvorane Pionir u Arenu. Bio je to projekat, koji je sa sobom nosio rizik, ali se rizik isplatio“.



tagovi

Bruno KabokloOstoja MijailovićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara