Detalj sa utakmice
Detalj sa utakmice

Dubai više nije nepobediv, Jokić gledao moćnu Megu i Kondića

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 19:10

Nikola Jokić i vlasnici Denvera videli su sjajnu Megu koja je nanela prvi poraz Dubaiju ove sezone u ABA ligi

Utakmica koja je na momente zaličila na NBA događaj zbog pubile u prvom redu u kojem su bili Nikola Jokić i vlasnici Denver Nagetsa, svi oni su videli sjajno izdanje Mege. Mlada ekipa Marka Baraća uspela je da sruši Dubai koji je upisao prvi poraz. Posle velikih trijumfa nad Crvenom zvezdom i Cedevitom, novi član ABA lige je pokazao prve znakove slabosti jer nisu izdržali nalet Mege koja je na kraju slavila rezultatom

Apsolutni heroj je Kosta Kondić koji je postihao šest ključnih poena u poslednjim sekundama i tako neutralisao pokušaj Danila Anđušića koji je umalo pomrsio račune kada Mege kada je iznednačio na 80:80 svega nekoliko sekundi posle Kondića koji je postigao trojku koja je u prvi mah izgledala kao pobednička.

Izabrane vesti

Ipak bio je potrebna još jedan napad Megi da reši ovaj meč posle koša Anđušića. Lopta je u poslednjim sekundama ponovo išla u ruke Kondića koji je šutnio za tri, nije pogodio, ali je očigledno bio fauliran. Sudije su se oglasile i dodelile tri slobodna bacanja. Hladnokrvno ih je Kosta realizovao i doneo veliku pobedu Megi.

On je bio i najefikasniji sa 16 poena koliko je dao i Filip Jović. Pratio ih je Džek Kajl sa 15, Petorvić je dodao 13, a Marković 11.

Što se tiče Dubaija, Ajzea Tejlor je imao 14 poena, Klemen Prepelič je ubacio 13 i to svh 13 sa linije za slobodna bacanja. Dodao je i sedam skokova i tri asistencije, dok je Abas imao 12. Dvocifren je bio i Danilo Anđušić sa 10, Nemanja Dangubić je imao osam, a najveće pojačanje ekipe, Davis Bertans svega tri. Pogodio je samo jednu trojku iz osam pokušaja.

Zanimljivo da je Dubai u većem delu meča vodio. Imali su devet poena prednosti na poluvremenu, ali u drugom poluvremenu su u potpunosti posustali u odbrani što je Mega iskoristila da ubaci 47 poena u tom periodu.

Sve ovo je impresioniralo i Nikolu Jokića koji je u Emiratima zajedno sa ostatkom tima Denvera gde igraju pripremne utakmice pred početak NBA lige.

Subota

Dubai - Mega 80:83

/Tejlor 14 - Kondić 16/

Mornar - Cedevita

Igokea - Budućnost

Krka - Spartak

Nedelja

12.00 (1,35) FMP (16,00) Borac Mozzart (3,00)

17.00 Split - Crvena zvezda

18.30 Partizan Mozzart Bet - Cibona

Ponedeljak

19.00 SC Derbi - Zadar



tagovi

KK MegaABA ligaKK Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara