©Reuters
©Reuters

Mijailović o Naneliju i Kaboklu: Disciplinski pravilnik mora da se poštuje

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.08.24. | 11:40

"Uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakum periodu, nismo se ni oprostili od njega", kaže prvi čovek crno-belih

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Mozzart Bet, Ostoja Mijailović, na televiziji Prva govorio je o predstojećoj sezoni, ali i izazovima kroz koje su on i njegovi saradnici prošli tokom stvaranja potpuno novog tima.

Mijailović najavljuje potpuno drugačiji odnos prema javnosti u toku budućih prelaznih rokova, kako se ne bi dolazilo do neprijatnih situacija u odnosu sa drugim klubovima.

Izabrane vesti

Iz prošlogodišnje postave ostao je samo jedan prvotimac, dok su svi ostali novi.

"Zamenili smo celu ekipu, ostao je samo Balša Koprivica. Doveli smo 15 igrača, a preko 50 igrača je izašlo u javnosti. To nije normalno i mi ne možemo da radimo u takvoj atmosferi. Doneo sam odluku da radimo u potpunoj tajnosti. Imamo neprilike kada mediji pišu o igračima iz naših prijateljskih klubova, koji nas pitaju 'zašto napadate naše igrače'. Nikada nismo napadali tuđe igrače, nemoguće je bilo funkcionisati u takvoj atmosferi i zato ćemo ubuduće raditi u tajnosti. Imali smo dva važna posla. Prva je da rasteretimo ugovore, a Kevin Panter je imao jak ugovor, kao i Zek Ledej, da im nađemo nove ugovore i rasteretimo naš budžet. Druga je bila da nađemo još 15 igrača i oformimo tim. Prosto je bilo nemoguće da se radi u takvoj atmosferi. Za Balšu Koprivicu je bilo planski urađeno. On je imao probleme sa povredama u svakoj sezoni do sada, sjajan je momak, sin je naše legende i verujemo da je ovo njegova sezona", rekao je Mijailović, a prenosi B92.

Bilo je mnogo polemike oko Džejmsa Nanelija i njegovoj budućnosti u Partizanu.

"Radi se o jako dobrom momku, koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga diskvalifikuje. Uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakum periodu, nismo se ni oprostili od njega".

Bruno Kaboklo je uradio nesvakidašnju stvar pred sam kraj sezone i na neočekivan način napustio ekipu.

"Ne možete da dođete u sitauciju da Kaboklo ode pre kraja takmičarske sezone. On je igrač pod ugovorom, i on je prekšio discipliski pravilnik, jer nije razumeo menadžera da može ranije da ode. Mi tako funkcionišemo, poštujemo disciplinski pravilnik".

Čima Moneke je ostao želja crno-belih.

"Poslali smo ponudu za obeštećenje i Baskonija je odbila. Ono nije bila tako malo, neću govoriti o ciframa jer nije korektno. Ali on je bio igrač pod ugovorom, a kroz medije se napravila atmosfera da je to već gotova stvar".

Budžet kojim raspolaže Partizan Mozzart Bet trenutno nije poznat.

"Ovo je najbolji tim koji smo mogli da napravimo. Pošto imate situaciju da je naš život skuplji nego prošle godine, u skladu sa inflacijom je i naš budžet veći. Ne bih licitirao o ciframa".

Željko Obradović je najavio borbu za B licencu.

"To će biti čudo ako se dogodi. To znači dugoročne ugovore i kontinuitet kojim može da se planira na duže staze. Garantujemo neki novac, lakše se potpisuju igrači sa trogodišnjim, nego jednogodišnjim ugovorima", poručio je između ostalog Mijailović.


tagovi

Ostoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara