Sito Alonso i Dilan Enis (©Star Sport)
Sito Alonso i Dilan Enis (©Star Sport)

Alonso ponosan: Igrači su ključ košarke, posebno mi je drago zbog Hakansona

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 20:10

“Istina, kada vodite 30 minuta sa 15-16 poena, treba da ideš ka tome da zatvoriš utakmicu. Mi to nismo uradili, jer je Regland tri puta vezao poene na desnoj strani. Igrao je sjajno“

Veliki dan za Mursiju, pamtiće Beograd godinama. Poput 2018, španski tim uspeo je da osvoji ponovo treće mesto na završnom turniru FIBA Lige šampiona, mada da je bilo malo više sreće i iskustva, odnosno da su se neke okolnosti poklopile, možda bi se tim Sita Alonsa borio u nedelju uveče za titulu.

I pored toga, Alonso ističe koliko je ponosan na igrače što su doneli radost stotinama pristalica koje su se našle na tribinama Beogradske arene. Zato su odmah nakon pobede svi iz tima otišli do tribine i napravili malu zajedničku proslavu.

Izabrane vesti

“Moram da počnem izlaganje sa tim da je Regland počeo karijeru u Mursiji, kada je došao u Evropu. Mi imamo nešto posebno, potpisali smo dobre igrače. Peristeri takođe ima jako dobar tim, mi smo dominirali veći deo utakmice, pogađali trojke. Peristeri je, poput Unikahe u polufinalu, protiv nas ostao bez ubačene trojke u prvom poluvremenu, što je jako teško napraviti, ali je potvrda naše dobre odbrane“, rekao je Alonso i dodao:

“Mnogo sam ponosan na klub, navijače, predsednika, celu organizaciju... Pokušali smo da odemo do kraja i nismo uspeli, zato nam je bilo važno da pobedimo u meču za treće mesto. Sada možemo da uživamo i zatim se okrenemo narednoj sezoni u Ligi šampiona“.

Mursiji je izostao momenat smirenosti da lakše privede utakmicu kraju, ali je ipak zadržala sve konce u svojim rukama i ostvarila veliki rezultat.

“Istina, kada vodite 30 minuta sa 15-16 poena, treba da ideš ka tome da zatvoriš utakmicu. Mi to nismo uradili, jer je Regland tri puta vezao poene na desnoj strani. Igrao je sjajno. Mi smo pokušali da ostanemo smireni, što smo i uspeli na kraju. Za mene je ova medalja važna zbog iskustva, zbog timskog duha, zbog budućnosti. Mi smo na kraju uspeli da usporimo Reglanda, ali tada je Vilijams počeo da pogađa. No, mi smo uspeli da budemo bolji u napadu. Patili smo, ali ne mnogo“.

Alonsov kolega Čus Vidoreta rekao je nedavno da je ranije mislio kako treneri dobijaju ovakve utakmice, sada je ubeđen da su igrači ti.

“Igrači su ključ košarke. Oni imaju moć da promene tok utakmice. Treneri gledaju utakmicu drugačije kraj aut linije, malo mirnije posmatraju stvari, kao i tvoji pomoćnici. Posle zajedničkog rada u pripremi znali smo dosta toga o Peristeriju, ali igrači su ključ. Oni imaju moć, imaju loptu i snagu u nogama. Mi smo tu da dajemo snagu, samopouzdanje. To je konekcija koja mora da postoji“.

Ludvig Hakanson je odigrao utakmicu sezone sa 22 poena i bio ključna figura tima u napadu, pogotovo u minutima kada se lomilo...

“Posebno sam ponosan na Ludviga. Imao je dosta problema sa povredama. U petak ga nisam izabrao da počne utakmicu, jer sam mislio da Unikaha ima izuzetan fizički nivo i mislio sam da je bolje da krene sa klupe. Možda nije imao ni sreće kada je bio na terenu. Sada sam ga birao da krene u startnih pet, on se posebno dobro oseća sa Birganderom sa kojim ima posebnu konekciju, a onda je dobro funkcionisao sa Todorovićem. Na kraju je bio hladne glave, pogađao je velike šuteve. Velika je stvar kada imate pun roster, sa Jelinekom, braćom Kuruc, Birganderom... Važna širina za tim koji želi da pobeđuje“.


tagovi

Sito AlonsoMursijaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara