Vasilis Spanulis (©Star Sport)
Vasilis Spanulis (©Star Sport)

Spanulis: Nekada su porazi važniji od pobede, Peristeri će tek da raste

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 20:04

“Borili smo se ponovo do kraja, velika stvar ovo što Peristeri proživljava trenutno“, rekao je grčki as

Košarkaši Peristerija došli su na završni turnir Lige šampiona kao ’Pepeljuga’ takmičenja, ipak na kraju su završili kao četvrti. Što i nije uopšte loša stvar, s obzirom da je grčki sastav malo ko očekivao na Fajnal foru kada je sezona počinjala...

Mladi grčki stručnjak ističe da nema šta da zameri svojim igračima, mada je svestan da je u Beogradu proštena lepa šansa da se ispišu još značajnije stranice klupske istorije.

Izabrane vesti

“Dosta je pozitivnih stvari. Ponekada je u košarci poraz važniji od pobede, ako se izvuku velike pouke. Borili smo se ponovo do kraja, imali smo zaostatak od 16 poena, uspeli smo da se vratimo, ali su onda jedan posed, jedan skok, jedna odluka rešili utakmicu. Ne mogu ništa da zamerim igračima, jer smo se borili cele godine, napravili smo ogroman rezultat. U oba meča smo se vratili i mogli da pobedimo. Ponosan sam na igrače, napravili smo zaista dobre stvari. Sada treba da izvučemo pouke i probamo da budemo još bolji naredne sezone“, rekao je Spanulis.

Nema dilemu nekadašnji trostruki osvajač Evrolige šta mora da budu pouke za budućnost.

“Svaki posed je važan. Bilo je dobrih i loših momenata. Ne možete da imate prazan hod i nadate se pobedi. Jer, ne igramo samo mi, već ima i protivnik. Kada se borimo i delimo loptu, sve je drugačije. U napadu smo često bili mekani, nismo donosili dobre odluke. Zato moji momci treba da shvate da je svaki posed važan. Na kraju je ona jedna situacija rešila pobednika. Sa više iskustva biće i bolje šanse da uradimo nešto bolje“.

Peristeri je imao možda i najveću podršku od svih učesnika u Beogradu.

“Velika je stvar za Peristeri što živi ove trenutke. Mnogo mi je drago što smo imali veliki broj navijača ovde. Nadam se da ćemo još ovakvih vremena u budućnosti, još završnih turnira. Želimo da oni budu veliki deo našeg uspeha, kao što je to sada slučaj“.


tagovi

FIBA Liga šampionaVasilis SpanulisPeristeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara