Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Aleksej Pokuševski ostao bez kluba!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 21:34

Srpski reprezentativac menja sredinu

Otišao je Davis Bertans, odlazi i Aleksej Pokuševski iz Šarlot Hornetsa! Kako javlja novinar Šams Čaranija, srpski reprezentativac ostao je bez angažmana, odluka je franšize iz Severne Karoline.

Nekadašnji 17. pik moraće da potraži novi angažman pošto su Hornetsi izabrali da se rastanu sa njim iako je u finišu sezone igrao vrlo dobro. Nema naznaka gde bi Pokuševski mogao da nastavi karijeru, ali je prvi izbor verovatno ostanak u NBA ligi.

Izabrane vesti

On je u NBA ligu stigao 2020. godine kao veliki talenat evropske košarke, ali su ga u međuvremenu povrede značajno usporile i promene mu razvojni put. Izgubio je ne samo mesto startera u Oklahomi, već i bilo kakvu minutažu, odnosno ulogu kod Marka Degnolta, zbog čega je sredinom prošle sezone zajedno sa Vasilijem Micićem prešao u Šarlot. Tadašnji trener Stiv Kliford je pružio šansu obojici, a tokom nedavnog gostovanja na Beogradskoj košarkaškoj klinici je za Mozzart Sport izjavio da mu je žao što nisu bili u timu od prošlog leta, već su morali da dolaze na pola takmičenja. Micić se bolje snašao, ali je i Pokuševski podsetio na dane kada je važio za velikog prospekta.

Pokuševski je u minuloj godini odigrao samo 28 utakmica, 10 u Oklahomi i još 18 u Šarlotu, sa prosekom od 5,2 poena, 3,2 skoka i 1,3 asistencije.

Dok je otpustio Davisa Bertansa i Alekseja Pokuševskog, Šarlot je istovremeno dogovorio produžetak saradnje sa Majlsom Bridžisom na tri godine u poslu vrednom 75.000.000 dolara.


tagovi

NBA ligaAleksej PokuševskiŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara