Davis Bertans (©FIBA Basketball)
Davis Bertans (©FIBA Basketball)

Ovo je zanimljivo: Davis Bertans slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 21:27

Da li se Letonac vraća u Evropu?

Košarkaši Letonije uspeli su da obezede plasman u finale olimpijskih kvalifikacija pred svojim sunarodnicima u Rigi, a samo nekoliko minuta pre kraja poznati košarkaški insajder Šams Čaranija doneo je zanimljivu vest – Šarlot Hornetsi otpustili su Davisa Bertansa.

Iskusnog šutera ta vest je dočekala u miks zoni vest o otkazu u NBA ligi.

Izabrane vesti

“Iskreno, uopšte me nije briga za to trenutno. Moj fokus je na tome da igram u dresu svoje reprezentacije. U neku ruku sada mi je drago što sada branim boje samo svoje zemlje“, rekao je Bertans posle utakmice.

Letonci su dobili Kamerun koji je prethodno iznenadio sve pobedom nad Crnom Gorom.

“Atletska, energična ekipa. Borili su se i sada svih 40 minuta, nisu nam dali mogućnost da se opustimo ni na sekund. Svaku grešku koju smo pravili, su lepo naplatili i učinili su da se u nekoliko situacija osećamo loše. Morali smo da ostanemo fokusirani svih 40 minuta“, priča nekadašnji igrač Partizana i dodaje:

“Pre utakmice znali smo da je sve moguće. Ovo je košarka i svi scenariji su realni. Ovo su kvalifikacije, mnogo je timova sa drugih kontinenata koji su dobili evropske selekcije. Košarka postaje sve bolja širom sveta. Nikog ne možete da uzmete zdravo za gotovo, pogotovo timove poput Filipina i Kameruna koji su imali dobar turnir. Teški su to rivali“.

Za plasman u Parizu Letoncima je rival Brazil koji su dobili na prošlogodišnjem Mundobasketu 2023. godine. Finale se igra u nedelju od 18 časova.

“Igraćemo našu košarku, sa mnogo energije. Igramo pred našim navijačima, oni će nam biti vetar u leđa. Neće biti lako spremiti se za manje od 24 časa, ali nemamo izbor. Moramo da ostavimo srce na parketu“.

Bertans je prošle sezone odigrao 43 utakmice, prvo u Oklahomi, zatim i Šarlotu, te postizao 6,7 poena, uz 1,4 skoka i 38 odsto za tri poena. Njega od jeseni čeka plata od 16.000.000 dolara, pa je veliko pitanje da li je realan povratak u Evropu.


tagovi

Davis BertansNBA ligaŠarlot HornetsKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara