Ajzea Majk (©MN Press)
Ajzea Majk (©MN Press)

Ajzea Majk: Partizan i ja smo savršen spoj, rekli su mi da ću pogrešiti ako ne dođem

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 16:17

"Raditi sa trenerom poput Željka Obradovića i igrati pred ovakvim navijačima su glavni razlozi zašto sam ovde", ističe novi krilni centar crno-belih za Mozzart sport

Igrač o kome navijači Partizana definitivno najmanje znaju jeste Ajzea Majk (27). Kanađaninu koji je prošle godine sa Burgom igrao finale Evrokupa će crno-beli biti prvo evroligaško iskustvo, a ujedno i pokazna tačka da li je kadar da igra na najvišem nivou. Činjenica da je iza njega sezona proboja u kojoj je bio uvršten u idealnu postavu drugorangiranog evropskom takmičenja služi kao odlična podloga za narednu takmičarsku godinu u kojoj se od njega očekuju samo velike stvari. Normalno, kada se oporavi pošto je na prvom treningu zaradio povredu lista leve noge zbog koje će odsustvovati oko četiri nedelje.

Zašto je došao, šta donosi na parket i koliko mu znači sam dolazak u klub Partizanovog renomea je sjajni krilni centar otkrio u razgovoru za Mozzart sport pred početak pripremnog perioda.

Izabrane vesti

"Veoma sam zahvalan što sam deo ovog kluba koji ima tako prestižnog trenera. Navijačka baza je neverovatna i energična. Mislim da smo savršen spoj", bilo je prvo što je momak iz Toronta rekao za naš sajt pa dodao: "Shvatio sam veličinu ovog kluba, video sam strast koja ga pokreće. U tome mi je pomogla priredba koja je organizovana za predstavljanje tima. Ovo je specijalna prilika što mogu da reprezentujem jedan ovakav klub."

Kada je stigao poziv kluba iz Humske, nije se nećkao.

"Raditi sa trenerom poput Željka Obradovića i igrati pred ovakvim navijačima su glavni razlozi zašto sam izabrao da dođem. Takođe, imam prijatelje iz Srbije koji su mi rekli da ću napraviti grešku ukoliko ne pređem u Partizan."

Ekipa je potpuno nova, malo ko koga poznaje, ali mu to ni najmanje ne smeta. Dobro zna da su u pitanju vrhunski igrači.

"Ne poznajem nikoga lično, ali sam sa nekima ukrštao puteve. Gledao sam Tajrika i Ifea, sa Dvejnom sam igrao u srednjoj školi. Išao sam na isti koledž kao i Sterling, ali je on diplomirao pre nego što sam ga ja upisao, međutim igrali smo sa istim momcima. Isto tako i Pokuom imam zajedničke poznanike. Sve u svemu, neće mi trebati dugo da ih sve upoznam."

Sjajna sezona u Burgu u kojoj je prosečno po meču beležio 12,2 poena uz 3,7 skokova i 1,5 asistencija mu daje ogromno samopouzdanje pred nastupajuću godinu.

"Nosim dobar osećaj iz prošle sezone, iako je na kraju bilo i blagog razočarenja zbog ishoda finala. Igrao sam dobro celu sezonu, ali ne toliko dobro na samom kraju. Volim vreme koje sam proveo u Burgu, volim sve ljude tamo i nikada neću zaboraviti vreme koje sam proveo tamo."

Sada sledi najveći ispit u dosadašnjoj karijeri.

"Uzbuđen sam, posebno zbog sezone kakvu sam imao. Neki su očekivali da postanem evroligaški igrač, neki možda i ne, ali sada se briše sve što sam dosada postigao. Imam priliku da uspostavim svoje ime u jednom od najboljih takmičenja na svetu."

Sa trenerom Obradovićem nije dugo pričao kada je potpisao, ali mu je jasno šta se od njega očekuje.

"Nismo pričali dugo, tek nekoliko minuta na telefonu. Kada smo razgovarali, stavio mi je do znanja da želi da pobedi, a sebe smatram čovekom koja donosi pobedničke kvalitete u tim. Ništa mi specifično nije rekao oko moje uloge, radiću ono što mogu, kad mogu i dati sve za tim."

S obzirom da je potpuno novo lice, šta je ono što navijači mogu da očekuju od njega.

"Neko sam ko pruža sve što je u njegovoj moći da pobedi bilo da je u pitanju igra u odbrani, trojke, prodori, dodavanja ili bodrenje saigrača. Samo želim da donesem dobru energiju u tim", zaključuje Majk razgovor za Mozzart sport.



tagovi

KK PartizanEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara