Nikola Jokić (REUTERS/Amr Alfiky)
Nikola Jokić (REUTERS/Amr Alfiky)

Jokić je najbolji, ali Denver ima velike probleme: Marej nazaduje, Porter je precenjen

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 18:06

Oko Jokića su podeljena mišljenja, Denveru se ne piše dobro - smatraju treneri i generalni menadžeri

Bliži se početak NBA sezone i mnogi igrači, treneri, asistenti i generalni menadžeri daju svoje predikcije. Mark Medina, novinar portala "Sportskeeda" govorio je dva pomoćna trenera i dva generalna menadžera, koji su želeli da ostanu anonimni, što je često slučaj kada su ankete ili intervjui u pitanju pred početak, ali i tokom NBA sezone.

Svi su saglasni u tome da su aktuelni šampioni Boston Seltiksi ponovo glavni favoriti za titulu, kao izazivači se spominju Njujork Niksi, Oklahoma Siti Tander i Dalas Maveriksi, dok su se Denver Nagetsi stidljivo spomenuli nekoliko puta. Jedan od generalnih menadžera u NBA ligi objasnio je zašto ne vidi Nagetse kao ozbiljne favorite za titulu i razlog je Džamal Marej.

Izabrane vesti

"Nikola Jokić je najbolji igrač u ligi, ali drugi najbolji košarkaš Denvera Džamal Marej nazaduje, nije isti. Nešto je i do njegovog zdravlja i fizičke spreme što me trenutno brine. Majkl Porter je takođe ekstremno precenjen. On je jednosmeran igrač jer je samo poenter. Takođe mislim da Denver ne može da bude bolji tim, nemaju kako da unaprede svoju ekipu. Zaglavljeni su sa timom koji imaju", smatra ovaj anonimni generalni menadžer.

Jedan od asistenata smatra drugačije i misli da su Oklahoma i Denver najbolji timovi u Zapadnoj konferenciji.

"Denver je i dalje veoma, veoma dobar. Nedostajaće im Kentavijus Koldvel-Poup, ali Jokić, Marej i Gordon su veoma dobri. Majkl Meloun je odličan trener, što je i dokazao. Ne bih otpisao Denver na Zapadu, ali kada bih mogao da biram, izabrao bih Oklahoma Siti Tandere da da budu najbolji", objašnjava trener.


Kada je došlo do pitanja ko će biti MVP NBA lige, drugi asistent u ovoj anketi smatra da će to biti Nikola Jokić.

"Mislim da će MVP biti Jokić. Denver će i dalje biti dobar i dalje će biti na vrhu. Priča će biti da Jokić igra neverovatno sa igračima kojima ima oko sebe. Oni nisu toliko dobri, ali on i dalje pravi od njih bolje košarkaše i radi dobar posao. Šej Gildžes-Aleksander je verovatno trebalo da osvoji MVP nagradu prošle godine prema tome kako je igrao i kakav su skor imali. Ali mislim da je teško skinuti Jokića sa trona zbog njegovog stila igre. Kada bih morao da biram nekog drugog osim Jokića, rekao bih Embid. Ako ostane zdrav i bude beležio brojke koje ume da beleži, mislim da će Šeju biti teško da pored njih bude MVP. Šej se i dalje smatra mladim igračem, iako Oklahoma stalno pobeđuje, uvek ima taj znak pitanja".

Drugi asistent iz ove ankete smatra da će Šej biti MVP jer je jednostavno Jokić previše puta osvajao tu nagradu.

"Šej će biti MVP, mislim da Jokić neće osvojiti opet tu nagradu. Osvojio je tri puta u poslednje četiri godine i mislim da ljudi koji glasaju neće opet glasati za njega. Šej je elitni skorer i Oklahoma će biti veoma dobra, a on je glava zmije i pritom je odličan defanzivac. Sve ide preko njega, on rešava utakmice, zna kako da pobedi. Mislim da će davati još više poena, pogotovo što će mu Karuzo pomagati. Šej je elitan igrač i njegovo vreme tek dolazi. Zbog svega toga, biram njega".

Denver Nagetsima ostale su još dve utakmice u predsezoni. Prvu igraju u noći između utorka i srede protiv Oklahoma Siti Tandera od 03.00 i upravo ćemo tu videti MVP duel Nikole Jokića i Šeja Gildžesa-Aleksandera. Drugi meč igra se u noći između četvrtka i petka, kada će Denver Nagetsi u poslednjoj pripremnoj utakmici odmeriti snage Minesota Timbervulvsima od 02.00.

Novu NBA sezonu otvaraju u noći između 24. i 25. oktobra, kada će od 04.00 igrati na domaćem parketu protiv Oklahoma Siti Tandera.


tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara