Duško Ivanović (© Star Sport)
Duško Ivanović (© Star Sport)

Ivanović pred Panatinaikos: Promena trenera donela energiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 16:32

"Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani", rekao je trener Zvezde pred okršaj u Atini

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Atinu gde ih u petak od 20 časova očekuje meč 28.kola Evrolige protiv Panatinaikosa. Utakmica se igra u dvorani OAKA u Atini, a crveno-beli neće imati mnogo vremena da se pripreme za tu utakmicu koja stiže 48 sati nakon velike pobede nad aktuelnim prvakom Evrope Anadolu Efesom.

Jedna stvar koja povezuje ova dva kluba su treneri. Dejan Radonjić je do skora bio na klupi Panatinaikosa, ali nije uspeo da donese očekivane rezultate. O uspesima Radonjića nema potrebe da trošimo reči kada je bio na klupi Zvezde. Sada Panatinaikos završava sezonu sa novi stručnjakom na klupi, a zna se da je i Zvezda ove sezone menjala trenera posle Vladimira Jovanovića došao je Duško Ivanović koji je preokrenuo sezonu.

Izabrane vesti

Trener crveno-belih Duško Ivanović nije vodio ekipu u prvom meču koji je PAO dobio vrlo tesnim rezultatom, a dobro poznaje i zelene koje je vodio u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri:

Biće teška utakmica, klub je promenio trenera i uvek kada se to desi dođe nova energija, igrači žele da se pokažu u mnogo boljem svetlu. Biće novina i mnogo teže da se spremi utakmica. Mi imamo cilj i želju, hoćemo da se borimo da budemo među osam. Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani, verujem da je to i njima važnije nego da su se upisali u listu strelaca“ rekao je o predstojećem meču i učinku ekipe u sredu uveče trener Crvene zvezde.

Fakundo Kampaco odigrao je prvu evroligašku utakmicu od dolaska u Beograd pred navijačima Crvene zvezde I pokazao ono što se zna – svetsku klasu:

Veoma sam srećan zbog pobede nad Efesom, bila nam je izuzetno potrebna. Imali smo dva teška poraza u ABA ligi i Evroligi. Bilo je potrebno da vratimo taj mentalitet i energiju koja nas je krasila. Navijači su nam mnogo pomogli, dali veliku podršku. Odigrali smo pametno svih 40 minuta I to treba da prenesemo u Atinu. Biće teška utakmica. Dobro igraju, možda ne pobeđuju puno u ovom trenutku, ali imaju talentovane igrače, dobar tim, igraju jako kod kuće, moramo biti spremni na to. Igraćemo svaku utakmicu kao da je finale”, zaključio je Kampaco.

Crveno-beli se u subotu vraćaju za Beograd, a narednu utakmicu u Evroligi igraju narednog petka u Barseloni. Pre toga u ponedeljak sledi derbi sa Partizan Mozzart Betom u Evroligi.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara