undefined
undefined

Zvezdu može da brine Štutgartov xG, a da je hrabri štoperski par (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.08.24. | 17:53

Švabe mlele rivala 45 minuta, pa prokockale 2:0 i 3:2

Poraz u Superkupu od Leverkuzena, zatim neuspeh na bundesligaškoj premijeri u Frajburgu, oporavak zahvaljujući 'petardi' u DFB kupu protiv niželigaša Minstera, pa danas luda utakmica sa Majncom na Nekar stadionu i - novi kiks. Štutgart i pored prednosti od 2:0 nije uspeo da slavi prvu ligašku pobedu ove sezone. Dozvolio je rivalu da se potpuno vrati u igru (2:2), tri minuta pre kraja uz puno, puno sreće došao do novog vođstva (doduše, uz puno, puno sreće), međutim taman kad su domaći navijači pomislili da sledi slavlje, dogodio se novi šok. Maksim Lajč u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodio je za konačnih 3:3.

Novajlija Fabijan Rider šutirao je sa oko 25 metara iz slobodnog udarca, lopta je pogodila stativu, zatim u leđa nesrećnog golmana Robina Centnera, i odbila se u mrežu. Bio je to pogodak za 3:2, kada je izgledalo da je Majnc napokon slomljen. Ali četa Boa Henriksena pokazale je da ima više od jednog života. Ponovo se digla iz pepela i uspela da se spase poraza posle glavometa u šesnaestercu Švaba.

Izabrane vesti

Rival Crvene zvezde u petom kolu Lige šampiona (Beograde, 27. novembar), pokazao je dva potpuno različita lica. Mleo je rivala 45 minuta, dao mu dva komada za 15 minuta (Enco Mio i Džejmi Leveling), mogao najmanje još toliko, a onda je usledilo nekoliko 'žutih minuta' domaćina što su usmerili ovaj susret.

Prvo neopreznost strelca Mioa, kada je skrivio najstrožu kaznu u samom finišu prvog dela, koju je Nadim Amiri pretvorio u 1:2, pa posle Džonatan Burkart za 2:2, kao nagrada za daleko bolje izdanje gostiju po povratku na teren.

Dok su mimci Sebastijana Henesa bili u daunu, Burkart je postigao još jedan gol, no ispostavilo se da je u pitanju bio ofsajd...

Razloge za ovako lošu igru Švaba u odbrani treba tražiti u novom štoperskom paru. Novajlija Džef Šabo i mlađani Anri Čejs još nisu 'kliknuli'. Podsetimo, Dan Aksel Zagadu i Antoni Ruo su povređeni, dok je kapiten i ponajbolji defanzivac iz prošle sezone, Vlademar Anton, prešao u Borusiju iz Dortmunda.

Epilog - osam primljenih golova u prve tri ozbiljne utakmice ovog leta.

Ofanzivno, Štutgart nema problem. To se lepo videlo u prvom poluvremenu. Lopta ide brzo, Švabe gol napadaju direktno i bez mnogo kruženja. Uostalo, o tome najbolji govori pogodak za 2:0, kada je golman Nibel poslužio Džejmija Levelinga i upisao asistenciju...

Henes je prilično iznenadio što je najveće pojačanje Ermedina Demirovića ostavio na klupi. Šansu mu je ukazao u finišu, ali ovaj nije imao prilike da se istakne.

Deniz Undav je pokušavao najviše, uglavnom neuspešno, a podabacio je i Kris Firih, najubojitije krilo u Štutgartovom rosteru.

Izvoditi zaključke od koga i zbog čega Zvezda treba da strahuje, odnosno gde treba da traži svoju šasnsu - rano je. Pre svega jer Štutgartu nedostaje nekoliko igrača. A i ima još dosta do tog duela.

Ono što je jasno, nemački klub nije odstupio od svoje prepoznatljive igre iz prošle sezone: brzog protoka lopte, puno šuteva (danas čak 29 ka golu rivala, uz xG preko 5.00), promene ritma koja zbunjuje rivala.

Ajntraht je posle bledog izdanja u Dortmundu dobio Hofenhajm i pokazao da će ipak biti konkurent za Evropu. Odličnu partiju pružio je Ugo Ekitike. Francuz je dao prvi gol i na maestralan načibn namestio drugi. Veoma dobro izdanje videli smo i od Omara Marmuša, takođe strelca i asistenta.

Pogodak za goste ponovo je postigao Andrej Kramarić i on trenutno vodi na listi strelaca u Nemačkoj sa četiri gola...

Meč u Kilu gde je gostovao Volfzburg obeležio strašan projektil Maksa Arnolda iz 'slobodnjaka' u 27. minutu. Samo što su krenuli sa centra, domaći su još jednom morali da vade loptu u mreže i to je bio kraj svi njihovih nada da će doći do prvog boda u Bundesigi...

Borusija iz Dortmunda već je počela da se sapliće. Samo 0:0 na Vezeru protiv Verdera, dobrim delo i zbog crvenog kartona Nika Šloterbeka na 20 minuta pre kraja. Imenjak iz Menhengladbaha, s druge strane, odigrao je vrlo dobro i organizovano u Bohumu, slavivši na kraju sa 2:0.

Ponovo je mrežu rivala zaresao novajlija Tim Klajndinst, a domaćina dokusurio Frank Onora.

BUNDESLIGA – 2. KOLO

Petak

Union Berlin – Sankt Pauli 1:0 (1:0)

/Holerbah 34/

Subota

Bohum - Menhengladbah 0:2 (0:0)

/Klajndinst 67, Onora 78/

Holštajn Kil - Volfzburg 0:2 (0:2)

/Arnold 27, Bornau 30/

Štutgart - Majnc 3:3 (2:0)

/Mio 8, Leveling 15, Centner 88 - Amiri 44, Burkart 62, /

Verder - Dortmund 0:0

Ajntraht - Hofenhajm 3:1 (1:0)

/Ekitike 25, Larson 33, Marmuš 56 - Kramarić 54/

18.30: (1,80) Bajer Leverkuzen (3,70) RB Lajpcig (4,40)

Nedelja

15.30: (2,45) Hajdenhajm (3,40) Augzburg (2,85)

17.30: (1,20) Bajern Minhen (7,25) Frajburg (12,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara