(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezda dobila raspored za Ligu šampiona: Barsa u Beogradu kao Liverpul 2018. - 6. novembra!

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.24. | 13:03

Poznati termini mečeva crveno-belih u elitnom takmičenju

Crvena zvezda će ove sezone treći put pod vođstvom Vladana Milojevića, a četvrti u poslednjih sedam godina, igrati Ligu šampiona. Biće crveno-beli učesnici premijernog izdanja po novom formatu, koji podrazumeva da su svih 36 ekipa svrstane na jednu tabelu. Svaki klub će imati po osam rivala, četiri kod kuće, četiri u gostima, a najboljih osam plasiraće se direktno u osminu finala. Oni od devetog do 24. mesta igraće doigravanje, dok će ostali završiti sa takmičenjem na međunarodnoj sceni.

Žreb je srpskom šampionu za rivale dodelio Barselonu, Inter, Milan, Monako, Štutgart, PSV, Benfiku i Jang Bojs, a danas je određeno i kojim redosledom će se igrati utakmice.

Izabrane vesti

Crvrena zvezda će krenuti 19. septembra protiv Benfike kod kuće. Zatim igra protiv Intera u Milanu 1. oktobra, pa 22. sa Monakom u gostima. Barselona stiže na stadion Rajko Mitić 6. novembra, potom i Štutgart 27. U gostima protiv Milana je 11. decembra, PSV dolazi 21. januara, a poslednje kolo je sa Jang Bojsom u gostima 29. januara.

Ono što je verovatno zvezdaše najviše zanimalo je kada će biti ponovni dolazak Barselone u Beograd, a sudbina je htela da to bude na dan kada je 2018. na Marakani savladan Liverpul - 6. novembra.

Dobra stvar po crveno-bele je što takmičenje počinju kod kuće. U goste dolaze lisabonski Orlovi koji jesu kvalitetan tim, ali ne i nepobediv. Potom slede dva teška gostovanja, u Milanu protiv Interta i Monaka u Monte Karlu, a onda pomenuta fešta na među zvezdašima popularni Pavkovdan. Posle Barselona na stadionu Rajko Mitić gostovaće i Štutgart, što će biti uvertira za novi put u Milano. Potencijalno veoma važan meč Crvena zvezda bi mogla da igra sa PSV-om u Beogradu, a onda i u već dobro poznatom Bernu sa Jang Bojsom.

RASPORED I TERMINI MEČEVA CRVENE ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA

Prvo kolo (19. septembar, 18.45): Crvena zvezda - Benfika

Drugo kolo (1. oktobar, 21.00): Inter - Crvena zvezda

Treće kolo (22. oktobar, 18.45): Monako - Crvena zvezda

Četvrto kolo (6. novembar, 21.00): Crvena zvezda - Barselona

Peto kolo (27. novembar, 18.45): Crvena zvezda - Štutgart

Šesto kolo (11. decembar, 21.00): Milan - Crvena zvezda

Sedmo kolo (21. januar, 21.00): Crvena zvezda - PSV

Osmo kolo (29. januar, 21.00): Jang Bojs - Crvena zvezda

Predstojeći jeseni i zime biće odigrano devet međusobnih mečeva onih najvećih imena (Liverpul, Mančester Siti, Arsenal, Pari Sen Žermen, Milan, Inter, Juventus, Bajern, Barselona, Real Madrid), a prvi okršaj tog tipa biće odigran 17. septembra kada se na San Siru budu sastali Milan - Liverpul. Prvo kolo podariće nam i duel Mančester Sitija i Intera na Etihadu.

Dva najinteresantnija duela u oktobru biće Arsenal - Pari Sen Žermen (prvi oktobar) i Barselona - Bajern (23. oktobar). Na Santjago Bernabeu sastaće se Real Madrid i Milan 5. novembra, a na Alijanc Areni Bajern i Pari Sen Žermen 26. novembra. Istinski spektakl biće viđen 27. novembra, kada će se na Enfildu susresti Liverpul i Real Madrid. Ulazak u zimske mesece doneće nam derbi Juventusa i Mančester Sitija 11. decembra, a međusobni duel arapskih projekata Pari Sen Žermena i Mančester Sitija biće odigran u pretposlednjem kolu 22. januara.

Jedna od zanimljivijih stvari u rasporedu jeste činjenica da će se u posledjem osmom kolu svih 18 utakmica igrati u isto vreme - u sredu 29. januara od 21.00.

RASPORED NAJVEĆIH DERBIJA:

17.9. Milan - Liverpul

18.9. Mančester Siti - Inter

1.10. Arsenal - Pari Sen Žermen

23.10 Barselona - Bajern

5.11. Real Madrid - Milan

26.11. Bajern - Pari Sen Žermen

27.11 Liverpul - Real Madrid

11.12. Juventus - Mančester Siti



tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampionaBarselonaInterac milanBenfikaPSV AjndhovenŠtutgartJang BojsMonako

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Barselona
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara