In Bom Hvan (©MN Press)
In Bom Hvan (©MN Press)

Zvezdina investicija koja se ozbiljno isplatila: Hvan se odužio sa još 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 14:14

Pored Radeta Krunića crveno-beli pokušavaju da dovedu još jedno krilo za Ligu šampiona

Otišao je In Bom Hvan iz Crvene zvezde. Verovali su navijači crveno-belih da do toga neće doći nakon plasmana u Ligu šampiona, ali bilo je to samo romantizovanje realnosti. Južnokorejski fudbaler imao je usmeni dogovor sa čelnicima srpskog šampiona da ga puste ukoliko stigne ponuda koja ispunjava i njegove i klupske zahteve. Insistirao je na tome još prošlog leta kada je kao igrač Olimpijakosa pregovarao sa crveno-belima. Dobio je usmeno obećanje da će tako i biti ukoliko stigne poziv iz Liga petice, a u ugovor je stavljena oktupna klauzula od 7.000.000 evra.

Neće Hvan karijeru nastaviti u jednoj od pet najjačih liga Evrope pošto se seli u Holandiju, ali ni Crvena zvezda dobiti pomenutu cifru. Ne zbog nepoštovanja dogovora jedne strane, već potpuno suprotno. Kako bi se odužio klubu na poverenju i sjajnoj saradnji, Hvan je tokom pregovora sa Fajenordom insistirao da roterdamski klub crveno-belima uplati milion evra preko potrebne izlazne klauzule, saznaje Mozzart Sport. Dakle, sjajni vezista karijeru nastavlja u Fajenordu, a Crvena zvezda će od tog transfera dobiti 8.000.000 evra.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je Olimpijakosu plaćen 5.500.000, odlično su crveno-beli prošli. Ipak, nevoljno se opraštaju od Hvana jer stranac takvih kvaliteta ne pamti se u domaćem fudbalu. I pitanje je da li će uskoro doći sličan.

Od prvog dana bilo je jasno da In Bom Hvan pravi razliku u odnosu na druge igrače. Elegantan na terenu, sigurnog poteza, bez komplikovanja i dodira više, a preciznog pasa. Brzo je postao zadužen za izvođenje prekida i lider na terenu. Sve to demonstrirao je kada je bilo najpotrebnije - u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona odigravši impresivan meč protiv Bode Glimta. To veče, ispostavić se, bilo je oproštajno za Korejca u crveno-belom dresu.

Znali su na Marakani da Hvan razmišlja o odlasku, odmah posle utakmice sa Norvežanima pokušavali su da ga zadrže novim ugovorm, nudili mu povećanje plate sa 1.200.000 na skoro 2.000.000 evra godišnje, povećane bonuse, ali sve je bilo uzaludno. Zacrtao je sebi u glavi Hvan da se neće dugo zadržavati u Beogradu. Poslužila mu je Crvena zvezda kao spas za rastanak sa Olimpijakosom u kojem je imao nesuglasica sa rukovodstvom, a svesni da imaju priliku da dobiju vanserijskog igrača, crveno-beli su morali da pristanu na njegove uslove prilikom pregovora. Plaćen je Hvan rekordnim iznosom, ali se rizik višestruko isplatio. Kako na terenu, tako i u kasi.

Jasno je da reprezentativac Južne Koreje neće igrati večeras protiv Radničkog iz Kragujevca (19.00), a u Crvenoj zvezdi užurbano rade na dovođenju njegove zamene. Po saznanjima Mozzart Sporta pregovara se o pozajmici Radeta Krunića iz Fenerbahčea, ali želja je i da se dovede još jedan krilni napadač koji se ističe brzinom. Svesni su u Crvenoj zvezdi da će im kontranapadi biti jako bitni u mečevima Lige šampiona, a brzina je u takvim situacijama izuzetno bitna.

Zato bi Milson, Olajinka, Puma i Lazar Jovanović mogli narednih dana da dobiju dodatnu konkurenciju.



tagovi

FajenordLetnji prelazni rok 2024FK Crvena zvezdaHvan In Bom

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara