Rade Krunić (foto: AFP)
Rade Krunić (foto: AFP)

Zvezda razmišlja o Kruniću kao Hvanovoj zameni

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.24. | 12:24

Južnokorejski vezista prelazi u Fajenord, na Marakani razmatraju dovođenje Radeta Krunića na pozajmicu iz Fenerbahčea

Uspela je Crvena zvezda da ostvari cilj i četvrti put za sedam godina plasira se u Ligu šampiona. Velikom zaslugom In Bom Hvana, koji je odigrao savršen meč u revanšu sa Bode Glimtom i pomogao ekipi da stigne do pobede 2:0. Generalno gledano, sjajno je igrao južnokorejski reprezentativac u crveno-belom dresu od dolaska iz Olimpijakosa prošlog leta za 5.500.000 evra, ali došlo je vreme za rastanak.

Prilikom postizanja dogovora prošlog septembra na stadionu Rajko Mitić obećali su Hvanu da će ga pustiti u slučaju ponude koja zadovoljava obe strane. Takva je stigla pre nekoliko dana na adresu Ljutice Bogdana 1a, pa teška srca, ali džentlmenski, Crvena zvezda se rastaje od 27-godišnjeg veziste. Karijeru će nastaviti u Fajenordu za veću platu od 1.200.000 evra koliko je godišnje imao u Beogradu, a srpskom šampionu će pripasti između 7.000.000 i 8.000.000 evra.

Izabrane vesti

Među kandidatima da zameni Južnokorejca je i Rade Krunić, za kog se na Marakani razmata opcija dovođenja na pozajmicu iz Fenerbahčea, saznaje Mozzart Sport. Bivši fudbaler Milana nije se naigrao od dolaska Žozea Murinja u Istanbul. Za prvih šest meseci u klubu sakupio je 15 nastupa u prvenstvu i kupu, nakon čega je njegov ugovor otkupljen od Rosonera za 3.500.000 evra, ali mu se kod Portugalca pogoršao status. Tek tri minuta proveo je na terenu u Superligi Turske, mada je bio starter u tri meča kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Lugana i Lila.

Rade Krunić je još u prošlosti bio na meti Crvene zvezde, hteo ga je Nenad Lalatović u svom timu dok je bio igrač Donjeg Srema. Bilo je pregovora, ali ne i dogovora iako Krunić nikada nije krio da je zvezdaš. Umesto u dresu Crvene zvezde, Krunić se igrački afirmisao u Empoliju, što mu je 2019. donelo transfer u Milan za nešto više od 8.500.000 evra. Za Rosonere je igrao četiri i po sezone, sakupivši 139 nastupa, a vrhunac je bio skudeto osvojen u sezoni 2021/2022.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u oktobru će napuniti 31-godinu, tako da i dalje može da igra na visokom nivou i pruži ono što je crveno-belima potrebno za mečeve Lige šampiona. Nije, ipak, jedini kandidat da preuzme ulogu Hvana, za koju će nakon južnokorejskog fudbalera očekivanja biti poveća.


tagovi

FK Crvena zvezdaHvan In BomLetnji prelazni rok 2023Fajenord

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara