Zvezda u filmu Emira Kusturice pod nazivom “Finale Kupa Luke Jovića“

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.19. | 08:19

U iščekivanju transfera Tomanea i Kanjasa, crveno-beli igraju treći pripremni meč u Austriji protiv Apolona

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Kao u kultnom ostvarenju Emira Kusturice “Sećaš li se Doli Bel”. Svakim danom u svakom pogledu fudbaleri Crvene zvezde su napredovali tokom dosadašnjeg dela priprema u austrijskom Vindišgarstenu. Bar se takav utisak stekao gledajući količinu reakcija trenera srpskog šampiona. Na jednom od treninga podno Alpa prečesto se čula pištaljka Vladana Milojevića, kao znak da je bilo nepoštovanja taktičkih zamisli u igri na dva gola.

Izabrane vesti

Tokom jučerašnjeg treninga sve je to izgledalo mnogo bolje. Glas Vladana Milojevića se čuo daleko manje. Bilo je i više pohvala. Taj mali napredak tokom trenažnog procesa srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona trebalo bi da demonstrira danas u sudaru sa Apolonom iz Limasola (18.00, TV Arenasport 1), prošlogodišnjim učesnikom Liga Evrope. U meču, šeretski nazvanom “finale Kupa Luke Jovića”, crveno-beli će imati zadatak da budu za makar nijansu bolji nego u sudaru sa Klužom.

Tada su dobro trčali, ali su zakazali u realizaciji. Nisu uspeli Marin i Dušan Jovančić da materijalizuju dobru kolektivnu partiju tima u prvom poluvremenu. Opuštenost pred golom rivala Vladan Milojević je označio kao jedan od problema. Videlo se to na jednom od poslednjih treninga, pošto je poništio gol Simića. Kombinacija sa Boaćijem i Vukanovićem trajala je predugo, iako su bili sami ispred Zorana Popović.
Ovo ne važi, daj, bre završavajte to za dve sekunde”, grmeo je Milojević.

Očekuju navijači danas trijumf na terenu, ali i pobedu u misiji jačanja tima. Konačno bi mogli da se i papirološki da se završe transferi napadača Tondela Tomanea I veziste solunskog PAOK-a, Kanjasa. Sigurno bi ti poslovi relaksirali stručni štab srpskog šampiona, koji je na dobrom putu da u Austriji pojača tim iz sopstvenih resursa. A to je bio cilj još u zimskom prelaznom roku.

Problemi sa žuljem Dušana Jovančića mogli bi danas u startnih 11 da uguraju nekadašnjeg člana Napretka, Miloša Vulića. Momak rođen 1996. deluje graciozno kao paun na terenu, igra lako i jednostavno. Igrač u koga se nije teško fudbalski zaljubiti moraće, ipak, da se potvrdi na nekoj jačoj proveri. Ili golom ili asistencijom. A rival snage Apolona iz Limasola, sa Srbinom Sašom Markovićem na sredini terena, idealan je za tako nešto.

Liniju napretka trebalo bi da potvrdi krilni fudbaler Milan Jevtović, prošlosezonski puki epizodista. Kao da je Vladan Milojević shvatio da konačno ima prostora da ga implementira u nešto izmenjeni sistem. Solidno je delovao protiv Kluža, čak vrlo dobro u uvodnoj fazi. Na treninzima ga šef hvali najviše zbog dobro odrađenog presinga.

Kao i protiv Kluža šansu će dobiti većina igrača. Moguće je da će jedan tim (momci bliži poziciji startera) odigrati 60 minuta. Ponovo ima nepoznanica u odbrani, pošto dan pre meča sa Apolonom nisu trenirali Radovan Pankov i Vujadin Savić. Verovatno će Nemanja Milunović zauzeti mesto u centralnom delu odbrane sa Filipom Stojkovićem.

Isti rivali igrali su I prošle godine na istom mestu. Zvezda je slavila minimalnim rezultatom golom Nenada Milijaša u finišu.

FOTO: FK Crvena zvezda

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara